Logo

Kids

Dad Pepijn Lanen en Steven van Lummel lanceren drietalig kinderboek: Barry & Bu

Dad Pepijn Lanen en kunstenaar Steven van Lummel introduceren hun eerste kinderboek: Barry & Bu. De creativiteit van woordkunstenaar Pepijn van Lanen komt volledig tot zijn recht in het verhaal over de wondere wereld van een jongen en zijn beste vriend – een ‘zeehondleeuw’. Een boek over vriendschap, eten en creativiteit. De woorden komen echt tot leven door de illustraties van kunstenaars Steven van Lummel in samenwerking met de Japanse kunstenaar Kentaro Okawara. Het verhaal wordt in drie talen weergegeven; Nederlands, Engels en Japans.

Het verhaal
In het kleurrijk vormgegeven kinderboek staan twee karakters centraal: Bu en zijn vriend, zeehondleeuw Barry. Bu is een jongen met een groot hart en heeft door te tekenen zijn vriend Barry tot leven gewekt. Samen beleven de twee uitzonderlijke vrienden de leukste avonturen. Ze spelen samen, eten samen en gaan op avontuur, want dat is immers wat vrienden doen. “Ik wilde graag iets maken wat mijn kinderen ook meteen kunnen begrijpen – en niet hoeven te wachten tot ze ouder zijn – maar ook een beetje lachen is voor niet kinderen.” aldus Pepijn Lanen.
Het verhaal en de illustraties werden in de laatste 24 uur van hun reis door Japan gemaakt. Samen met Japanse kunstenaar Kentaro Okawara doken ze een studio in om te schrijven en illustreren tot het laatste moment van hun reis.

Het boek is vanaf 25 oktober verkrijgbaar voor €17,50 bij UNIQLO Amsterdam en via barryandbu.com. Vanaf november is hij ook verkrijgbaar via geselecteerde (boeken)winkels.

Meer weten over Pepijn Lanen? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.