Logo

Kids

Dennis Weening vertelt waarom het hebben van dochters een feestje is

Dennis Weening is een bekend gezicht in televisieland en heeft talloze programma’s gepresenteerd; Project P, Levenslang met Dwang, Adam zoekt Eva vips en natuurlijk expeditie Robbinson. Op dit moment is hij te zien als presentator in het programma Ink. Masters. De ras Hagenees is groot ADO fan en heeft samen met zijn vrouw Stella twee dochters: Charlie en Coco. Wie vroegen hem hoe het is om met 3 vrouwen in huis te wonen en wat hier allemaal bij komt kijken.

Hoe is het met 3 vrouwen in huis? Afzien of een feestje?

Eigenlijk helemaal niet afzien. Coco is altijd al een heel lief kind geweest en ze houdt van opruimen. Het is echt heel grappig, want ze vindt ons huis altijd heel rommelig en ruimt zelf altijd haar kamer op. Ze wilt ook later opruimer worden haha. Als ze bij mijn moeder komt zegt ze ook altijd: ‘Oh my god jouw huis is altijd zo lekker netjes’. Charlie is wel wat stouter en kan flink losgaan als ze haar zin niet krijgt.

Meisjes zijn vaak vaderskindjes. Is dat bij jullie ook zo?

Ik ben echt de fun dad en ik doe eigenlijk alleen maar leuke dingen met de kids. Ik verzin altijd leuke spelletjes en daarom heb ik misschien ook geen kind aan ze. Ze zijn gewoon gek op papa. Maar ik kan ook heel streng zijn hoor en daar schrikken ze dan wel van. Als ik streng ben dan weten ze wel dat ze echt iets verkeerd hebben gedaan en dan luisteren ze ook gelijk.

Zijn ze bij jou anders dan bij Stella?

Dat denk ik wel ja. We zijn allebei hartstikke leuk met de meiden, maar ik ben in het begin wel iets makkelijker en stiekem buit ik dat wel uit.

Er was laatst een rel rondom David Beckham die zijn dochter een kus op de mond gaf. Wat vind jij hiervan als vader van dochters.

Ik vind dat echt onzin! Ik vraag er niet om, maar als die meiden mij een zoen op mijn mond geven, krijgen ze gewoon een zoen. Het zijn toch mijn eigen kinderen, die mag ik toch gewoon een kus geven.

De meiden hebben lange haren. Hoe zit het met jouw vlecht skills of laat je dat aan Stella over?

Ik kan dat zogenaamd niet, dus ik laat dat lekker aan Stella over. Ik ben niet zo geduldig, zeg maar gerust dat ik heel ongeduldig ben. Charlie heeft een enorme bos krullen met veel klitten, dus dat is best een klus. Als ik het kam heb ik zoiets van ‘blijf even zitten’. Het departement haren laat ik dus echt over aan mijn vrouw. Die luizen ook! Dan zijn we er net vanaf en dan krijgen we weer een bericht van school dat er weer luizen gevonden zijn. Dan denk ik oh nee daar gaan we weer.

Heb je tips voor vaders die voor het eerst de luier van hun dochter moeten verschonen?

Ja eigenlijk gewoon doen. Als je het vaker doet, dan leer je het wel. Ik weet nog wel dat ik het wel heb onderschat. Je hoort vaak van ouders dat poep van je eigen kind niet stinkt. Nou ammehoela. Ik ging soms echt bijna over mijn nek. Dan stond ik erboven te kokhalzen en dat vond Stella echt verschrikkelijk. Ze werd dan wel boos op me en vond dat ik me aanstelde: ‘Het zijn je eigen kinderen!’ riep ze dan. Ja dat weet ik wel, maar het meurt wel enorm. Ik vind het zelf ook irritant van mezelf, maar ik kan er niks aan doen haha.

Je wilt ook weleens jongensdingen doen. Gaan de meiden daar in mee?

Coco is echt een stoere meid en nooit zo van de prinsessen geweest. Coco weet ook dat ik het ergens wel jammer vind dat ik geen jongens heb, dus het lijkt soms wel of ze dat onbewust probeert te compenseren voor mij. We gaan samen naar ADO en dat vindt ze super leuk. We kijken ook samen Starwars. Ik denk wel dat ze het echt voor mij doet, maar dat maakt mij niet uit haha. Ik heb ook vrienden die alleen maar zoons hebben, maar die houden allebei niet van voetbal. Coco is echt een actief kind, dus die voetbalt zelf ook met vriendinnen op het pleintje.

Je had dus stiekem wel een zoon gewild?

Dat gevoel was er alleen even toen Charlie geboren werd. Toen dacht ik wel even hoe leuk het zou leuk zijn, maar eigenlijk was ik al ingesteld op weer een meisje. Ik ben een soort Robert ten Brink die alleen maar dochters kan krijgen.  

Maar is het nu wel klaar of ga je nog voor een zoon?

Nee het is nu wel klaar haha.

En zijn er al vriendjes in het spel?

Nee. Coco is daar nog helemaal niet mee bezig.

Moet haar toekomstige verkering jou vrezen?

Dat hangt er helemaal vanaf wat voor jongen het is, maar ik ga hem wel even goed screenen. Ik denk wel dat ik zo’n irritante vader word die die jongen wel het vuur aan zijn de schenen gaat leggen. Grapjes maken en kijken uit wat voor hout hij is gesneden, en dat weet Coco ook ;-).

Hoe open is de band met Coco? Is alles bespreekbaar bij jullie thuis?

Coco weet dat ze altijd alles kan zeggen tegen ons. Wij zijn heel vrij daarin en bespreken alles met elkaar. Ik heb niet het idee dat ze iets te verbergen heeft.

Hoe is de rolverdeling tussen jou en Stella?

We hebben niet echt een rolverdeling. Er zijn wel bepaalde dingen die we verdelen. Ik breng de meiden bijvoorbeeld altijd naar school. Hoewel het nu wel anders is nu Charlie ook naar school gaat. Coco kon ik gewoon afzetten, maar Charlie moet nog naar de klas gebracht worden, dus dat gaan we nu wel weer een beetje verdelen.

Loop je zelf weleens in een prinsessenjurk door de huiskamer?

5 jaar geleden waren we op vakantie in Italië en toen de vrouwen tijdens een bonte avond stonden te playbacken op het podium,  kwam ik opeens op in een jurk. Dat vond Coco echt verschrikkelijk. Ze schreeuwde ‘Papa trek uit!!!’

En prinsessen en elfen filmpjes op Netflix? Samen kijken of liever niet?

Coco heeft niks met tv en de iPad. Ze vindt het wel leuk om dansfilmpjes te maken, maar ze speelt het liefst buiten met vriendinnen. Charlie kijkt het liefst op het grote bed tekenfilmpjes, maar daar ga ik niet naast liggen hoor. Tenzij ze een leuke film gaat kijken, zoals Dolfje Weerwolfje, maar die heb ik na 18 keer kijken inmiddels ook wel gezien.

Maar Coco speelt dus het liefst buiten?

Ja ze wilt het liefst met haar vriendinnen spelen op het pleintje voor ons huis. Hartstikke leuk. Bij ons mogen ze ook geen iPad meenemen als we uiteten gaan met elkaar. Gewoon lekker kletsen met elkaar.

Heb je tenslotte nog een leuke uitspraak van één van de meiden waar je hard om hebt gelachen?

Charlie zei laatst iets heel grappigs. Ik liet haar een filmpje van Rick and Morty zien -een tekenfilm voor volwassen en ik moest er zelf heel hard om lachen. Toen ging Charlie heel hard meelachen en zei ze later tegen Stella: “Papa moest heel hard lachen en ik snapte er helemaal niks van, maar ik deed maar mee lachen.” Ze dacht ik lach maar met hem mee, dat vindt hij wel leuk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *