Dossier

Alles over de nieuwe vaderschapsverlof regels

Je hebt waarschijnlijk al menig vader horen klagen over het partnerverlof of misschien heb je er zelf al mee te maken gehad. Sinds 1 januari zijn de regels iets versoepeld en krijgen vaders niet 2 maar (meestal) 5 dagen vrij na de geboorte van hun kindje. Maar hoe zit dit nu allemaal precies. Dat gaan we je uitleggen.

Hoelang krijg ik vrij van de baas?

Na de geboorte van een kind heeft de vader recht op eenmaal het aantal werkuren per week. Als we ervan uitgaan dat de meeste vaders een werkweek van 40 uur hebben, komt dit dus neer op 5 dagen.

Moet ik deze dagen direct na de geboorte opnemen?

Nee dat hoeft niet. Deze dagen kun je naar eigen inzicht opnemen, maar wel binnen 4 weken. Bij een thuisbevalling gaan deze 4 weken in vanaf het moment waarop de baby geboren is en bij een ziekenhuis bevalling vanaf het moment waarop de baby thuiskomt.

Nog steeds best weinig. Komt hier nog verandering in?

Ja, per 1 juli 2020 kun je als vader tot 5 weken aanvullend geboorteverlof aanvragen. Je krijgt dan 70% van het dagloon tot maximaal 70% van het maximumdagloon. UWV betaalt deze weken verlof. Deze verlofweken moeten binnen 6 maanden na de geboorte van de baby worden opgenomen.

En hoe zit het tijdens de bevalling zelf?

Als de bevalling is begonnen en jij naar huis of het ziekenhuis racet, neem je calamiteitenverlof op. Dit mag jouw werkgever niet weigeren en je salaris zal gewoon doorbetaald worden.

Waar naartoe verhuizen voor langer verlof?

In Nederland is het zoals je wellicht al weet niet best gesteld met het verlof voor vaders. Er zijn ook landen waar het nog slechter geregeld is, nou ja precies niks is geregeld, dus het kan zeker slechter. Maar mocht je nu toch al verhuisplannen hebben, dan moet je in Slovenië zijn. Hier krijgen vader 90 dagen 100% betaald verlof. Ook in Finland is het prima toeven. Hier krijgen vader 54 dagen verlof waarvan 70% uitbetaald. Ga vooral niet naar Duitsland, Amerika of Canada, want hier is officieel niks opgenomen in de wet.

 

 

Add a comment

Geef een reactie