Dutch News

Kerstvakantie tip: Bezoek het Amsterdam Museum met de kids

Het einde van het jaar is al bijna in zicht. Dus voor veel ouders weer een raadsel hoe we deze vrije dagen gaan invullen. Voor de mensen die lekker thuis blijven is er gelukkig genoeg te doen. Deze kerstvakantie (23 december – 7 januari) is er voor families weer heel veel leuks te doen in het Amsterdam Museum op de Kalverstraat in het hart van Amsterdam. Kinderen kunnen samen met hun (groot)ouders een spannend avontuur beleven in het Kleine Weeshuis of de geschiedenis van Amsterdam ontdekken met de DNA familietour. Extra in de kerstvakantie: Pakhuis van de Wereld. Kinderen krijgen vanaf 2018 gratis entree!
Pakhuis van de wereld (woensdag en zondag 15.00uur)
Elke woensdag en een zondag in de vakantie kunnen kinderen om 15.00 uur spelen en snuffelen in het Pakhuis van de Wereld: dé bijnaam van Amsterdam in de Gouden Eeuw. In het Pakhuis luisteren kinderen naar een mooi verhaal en ontdekken ze wat er in de pakhuizen werd opgeslagen en waar producten vandaan kwamen. Op straat zien we nog veel hijsbalken. In het Pakhuis wordt al spelend geleerd hoe deze werden gebruikt.
Het Kleine Weeshuis (elke dag)
In Het Kleine Weeshuis beleven kinderen van 4 tot 12 jaar met al hun zintuigen hoe het was om in een 17e-eeuws weeshuis te wonen. Een spannende wereld met eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens, een kakdoos en zelfs een eigen koeienstal. De allerkleinste bezoekers kunnen onderweg verstopte dieren in het weeshuis ontdekken en kinderen vanaf 7 jaar gaan op stap met de weesjongen Jurriaan.
DNA familietour (elke dag)
Speciaal voor kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s is er de Amsterdam DNA familietour. In deze tour lezen, horen en proeven families wat Amsterdam tot Amsterdam heeft gemaakt. De eerste bewoners, de heipalen, de grachten, de haven, de Gouden Eeuw, Ajax, coffeeshops, de Wallen, -alles komt op een levendige en toegankelijke manier voorbij. Amsterdam DNA is de ideale manier om de stad en haar bewoners beter te leren kennen.
Kinderen gratis
Vanaf 1 januari 2018 is het Amsterdam Museum gratis voor kinderen tot 18 jaar. Het is belangrijk dat kinderen op een laagdrempelige manier op jonge leeftijd kennis maken met kunst en cultuur. Voor meer informatie over het kinderaanbod en de vakantieactiviteiten ga naar www.amsterdammuseum.nl/kinderen.
Familietour-Amsterdam-DNA_-_c_-Amsterdam-Museum
Add a comment

Geef een reactie