Fashion

Zweedse merken Acne Studios en Fjällräven slaan handen ineen

Acne Studios heeft een exclusieve samenwerking aangekondigd met het iconische Zweedse outdoor-brand Fjällräven. De functionele designs van Fjällräven zijn niet te weg te denken uit de Zweedse cultuur, maar het is voor het eerst dat het merk een samenwerking toelaat omtrent hun klassieke items.

“Ik groeide op met Fjällräven. Als je Zweeds bent, dan heb je een hele specifieke relatie met het merk. Ik ben er erg trots op dat ik Zweeds ben, en ik wilde mijn liefde voor Fjällräven delen met de wereld” – Jonny Johansson, creatieve directeur van Acne Studios.

Jonny Johansson heeft bij het creëren van deze collectie de belangrijke functies van de Fjällräven items bewaard maar het wel een touch van Acne Studios gegeven. Zo zijn er nieuwe details toegevoegd aan de klassieke designs zoals: faux fur, reflectieve vlakken en zakken zijn oversized gemaakt. De kleuren en techniek van Fjällräven zijn op speelse wijze toegebracht. De iconische afritsbroeken zijn ook zeker terug te vinden in deze collectie.

De legendarische rugtas Kånken is omgetoverd met drie nieuwe stijlen. Natuurlijk de standaard Kånken rugtas, met een Acne Studios twist, een nieuwe versie die veranderd kan worden naar een messenger bag en een mini Kånken clutch.

Ben jij een vader met een voorliefde voor alles outdoors? Dan is dit een perfecte collectie voor jou. Zo bestaat de collectie ook uit t-shirt met prints van typische hiking scenes, gekleurde petjes en voor de echte avonturiers een gecamoufleerde slaapzak.

Ontdek meer van deze collectie vanaf 6 september 2018, wanneer de collectie wereldwijd word gelanceerd. 

Add a comment

Geef een reactie