De Spijsveiling: Culinaire kunststukken onder de hamer 

Hotspots

De Spijsveiling: Culinaire kunststukken onder de hamer 

Peter Derks en Roland van Balen aka de Spijsbereiders, bekend om hun creatieve en eigenzinnige pop-up concepten komen met iets nieuws en wel heel bijzonders. In februari dopen zij de Mariakapel in het Gasthuiskwartier in ’s-Hertogenbosch om tot een waar food veilinghuis.

Een restaurant waar de maître vervangen wordt door een veilingmeester. De Spijsbereiders gaan op zoek naar de mooiste producten met de mooiste verhalen. Deze worden gedurende de avond verwerkt tot culinaire kunststukken die aan bod komen. Bijzonder eten speelt de hoofdrol deze avond. De Spijsveiling is ’s werelds eerste pop-up restaurant waar gerechten geveild worden. Gedurende de avond verzamelt de gast op een luchtige manier het ideale menu bij elkaar. Een bourgondische avond met de mooiste wijnen en verrassende producten. Iedere avond is er plek voor 80 gasten die op de veiling het menu naar hun hand kunnen zetten.

Het altaar wordt het podium voor de veilingmeester en de misdienaars worden ingewisseld voor culinaire kunstenaars. wordt overgoten met het rebelse sausje van De Spijsbereiders.

De Spijsveiling vindt plaats op 14, 15 en 16 februari in de Mariakapel te ’s-Hertogenbosch. Een ticket kost 90 euro waarmee  gasten gegarandeerd  4 gangen inclusief drank krijgen geserveerd.

www.despijsveiling.nl

 

Add a comment

Geef een reactie