Logo

The Dads

Interview: ‘Who’s your Dad’? Chong Chu

Meet Chong Chu; De man achter de Foodhallen Rotterdam en Amsterdam, Kanarie club en binnenkort ook Foodhallen Den Haag. Chong woont met zijn vrouw en drie kids in Rotterdam. Wij zochten Chong op in zijn home town Rotterdam en bezochten met hem zijn favoriete spots, en praatten met hem over het vaderschap, Rotterdam en meer.

Na 2 meiden was daar zoontje Max. Hoe is het om nu niet meer de enige man in huis te zijn?

Die vraag krijg ik vaker, maar ik moet eerlijk zeggen dat het nu nog niet heel erg merkbaar is. Het is vooral het gevoel dat er nu nog iemand in huis is die straks dezelfde interesses gaat hebben als ik. Ik denk dat naarmate hij ouder wordt er meer jongensdingen worden gedaan. Ik heb de afgelopen 7 jaar veel meidendingen gedaan en met heel veel plezier, maar ik ben super benieuwd hoe het bijvoorbeeld zal zijn om straks met Max naar een voetbalwedstrijd te gaan.

Hebben jullie voor Max bewust voor een stoerdere kinderwagen gekozen? En waarom is jullie keus op de Stokke Beat gevallen?

Bij de meisjes hebben we bewust meer gekeken naar design en minder naar praktische zaken. Bij Max wilden we een stoere kinderwagen die en mooi is, maar ook een oplossing biedt voor praktische zaken waar we bij de vorige kinderwagens tegenaan liepen. Na veel kinderwagens te hebben vergeleken met elkaar kwamen we uiteindelijk uit bij de Stokke Beat, een kinderwagen die zowel stoer en mooi is, maar ook makkelijk in te klappen en met heel veel opbergruimte.

De Stokke Beat staat bekend als city stroller – een perfecte kinderwagen voor stadsmensen. Hoe bevalt de kinderwagen tot nu toe in jullie stad Rotterdam?

Hij bevalt heel goed, door de grote wielen en schokdempers is het heel makkelijk om stoepjes op- en af te gaan en door het grote opberg vak onder de wagen kun je veel spullen erin kwijt wat heel handig is als je boodschappen gaat doen of gaat winkelen. Daarnaast is de kinderwegen heel wendbaar en makkelijk te besturen met 1 hand dus ideaal in een drukke stad.

Je pendelt voor je werk tussen Amsterdam en Rotterdam, en de kids gaan regelmatig mee. Is de Stokke Beat makkelijk mee te nemen in de auto?

De Stokke Beat is heel makkelijk mee te nemen in de auto, het in- en uitvouwen van de Beat gaat heel makkelijk en soepel wat heel fijn is voor mijn vrouw als ze alleen met Max op pad is. Als de Stokke Beat is ingevouwen, is deze heel compact en licht dus makkelijk op te bergen in de auto zonder dat je je rug hiermee belast.

Jullie gezinsleven speelt zich grotendeels in Rotterdam af. Waar kunnen we jullie vinden tijdens een dag met de kids?

We zijn vaak met de kinderen in de Foodhallen Rotterdam. Er is veel keus qua eten variërend van hamburgers tot Mexicaans en als je in een gezonde bui bent kun je ook voor vegan gaan, dus voor ieder wat wils en de kinderen zijn er dol op. Ze hebben ook veel ruimte om lekker rond te rennen en te spelen, dus hier kunnen wij als ouders ook ontspannen en genieten van een lekker drankje en hapje.

De Euromast vinden de kinderen ook geweldig. Eten op zo’n hoogte blijft altijd bijzonder en met het prachtige uitzicht over de stad is dit een unieke plek om te eten. Veel keus voor de kinderen en het uitzicht blijft ze keer op keer boeien.

En wat is jullie ultieme spot voor een avondje samen?

Als we met zijn tweetjes uit eten gaan, wil ik lekker lang tafelen en er een avond uit van maken. Belangrijk is goede wijn, top bediening aan tafel en uiteraard een lang en uitgebreid menu met mooie gerechten.

Plannen jullie ook weleens een date night in met de kids? Schuiven jullie Max dan aan tafel in de Stokke Beat?

We gaan vaker met de kinderen uit eten dan met zijn 2tjes. Ze vinden uit eten gaan heel leuk, dus dat doen we dan ook regelmatig met ze. Max nemen we al vanaf dag 1 mee en nu hij wat ouder is kan hij in de Stokke Beat precies aanschuiven aan tafel en hebben we geen kinderstoel nodig. De Stokke Beat zit veel comfortabeler voor hem, dus houdt hij het ook langer vol aan tafel en hij krijgt alles mee van de avond omdat hij gewoon alles kan zien en echt bij ons aan tafel zit.

Een ander voordeel van de hoogte is dat je als Dad geen rugklachten krijgt. Vaak zijn kinderwagens laag en niet verstelbaar, dus loop je voorovergebogen wat erg vervelend is als je er een hele dag achter moet lopen. Er is daarnaast ook niet zoveel afstand tussen mij en Max, wat weer makkelijk is als je hem iets te eten wilt geven of als zijn speen uit zijn mond is gevallen.

Met een baby op pad betekent veel babyspullen mee. Kun je -ondanks dat de Stokke Beat compact is alles kwijt in de wagen?

Door de grote opbergruimte onder in de Stokke Beat kunnen we los van zijn eigen spullen als luiertas en speeltjes ook nog heel veel extra dingen meenemen zoals boodschappen of de spullen van zijn zussen. Veel opbergruimte was wel een van de vereisten bij de nieuwe kinderwagen voor Max. Bij de meisjes hadden we een kinderwagen met veel minder ruimte.

Wat maakt de Stokke Beat de perfecte wagen voor Dads?

Los van alle praktische zaken waarin de Stokke Beat uitblinkt is het ook gewoon een hele stoere kinderwagen. De mooie kleurencombinatie samen met het strakke design zorgt voor een hele stoere combinatie dus voor een Dad zeker geen kinderwagen om je voor te schamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *