Logo

The Dads

Interview: ‘Who’s your Dad?’ Frank Beckmann

Maak kennis met Frank Beckmann! Inmiddels 15 jaar getrouwd met Marieke waarmee hij samen 2 hele lieve knappe kids heeft: Max van 13 en Sophie van 10. En Junior, de Australische Labradoodle. Sinds december 2015 is Frank eindverantwoordelijke voor Jack and Jones in Nederland. Daarvoor heeft hij ruim 9 jaar voor Esprit gewerkt.

 

Vierkant-FB

 

Wat is het eerste wat je deed toen je ontdekte dat je vader werd? En wie was de eerste die je belde?

De bevalling was een flinke struggle. Midden in de nacht begonnen en daarna 24 uur in het ziekenhuis geweest. Ik belde als eerste mijn schoonvader en terwijl ik hem het nieuws vertelde stond ik te huilen als een klein kind van geluk.

 

Kun je ons iets vertellen over hoe je omgaat met ouderschap? Zijn er specifieke normen en waarden? Wat wil je je kinderen graag meegeven?

Ik zeg altijd dat ik streng ben… Mijn vrouw ziet dat anders en zou willen dat ik wat consequenter ben. Doordat ik veel weg ben probeer ik zoveel mogelijk een leuke vader te zijn. Nou moet ik eerlijk zijn en zeggen dat dat niet altijd even makkelijk is als je af en toe “in het gezin” komt binnenvallen.

Verder ben ik heel tevreden. Als de kinderen bij andere spelen of logeren weet ik dat ik ze daar goed kan achterlaten, zullen ze netjes dankjewel zeggen en vragen als ze iets willen. Uiteindelijk denk ik dat we het een eind op de rit hebben.

 

Hoe heeft het vader worden je leven veranderen?

De verantwoordelijkheid die er bij komt kijken word wel eens onderschat, dat draag je dus bij je. Verder heeft het mijn leven vooral verrijkt. De liefde die je onvoorwaardelijk krijgt is het mooiste wat er is!

 

Kun je je persoonlijke stijl omschrijven? Wat zijn je favoriete merken? En als je maar 6 items uit je garderobe mag meenemen welke zouden dat zijn?

Ik ben een echte “denimlover”. Vaak gecombineerd met een makkelijke sweat of shirt. Maar schoenen zijn key voor het slagen van je outfit, vaak Nike of Adidas. Verder heb ik maar 1 merk, Jack and Jones ;-).

  • Raw denim, denimshirt
  • RDD sweat in grijs
  • mijn nike Lunar Duckboots en Adidas tubulars
  • En een petje! Verder kan je alles kopen…

 

668-fb-7

 

Lukt het om werk en vader zijn te combineren?

Dat is het lastigste wat er is. Vooral omdat ik geregeld in het buitenland verblijf. Daarnaast is mijn vrouw lichamelijk beperkt en moet ik dus in de weekenden ook nog wel een en ander in het huis doen. Al hebben we veel hulp. Dus zaterdags ga ik mee naar de voetbal en probeer op zondagochtend nog wat leuks te doen als schaatsen ofzo. Zaterdagavond proberen we gezamenlijk door te brengen met een leuke film.

 

Hoe zijn de rollen verdeeld tussen jou en je partner?

Mijn vrouw is thuis en zorgt voor de kinderen. Ik probeer zoveel mogelijk te helpen met huiswerk en als het even kan leg ik mijn dochter in bed. Boekje lezen en even knuffelen.

De dagelijkse zaken van het opvoeden liggen dus merendeel bij haar. En dan doe ik dat alles in het weekend weer teniet.

 

Hangt er iets in de kledingkast van je partner waar je echt een hekel aan hebt?

Eigenlijk niet. Ik neem namelijk altijd samples mee naar huis van onze damesmerken en doordat ik in een groot modebedrijf werk probeer ik haar zoveel mogelijk te adviseren op basis van de trends die ik hier zie.

 

Hoe zie je je partner het liefst gekleed?

Ik hou van een vrouwelijke style. Afgewisseld met stoere jeans. Dus het contrast!

 

668-fb

 

Wat is je favoriete reisbestemming? En als je de mogelijkheid had overal in de wereld naartoe te verhuizen, waar zou je dan naar toe gaan?

Niet morgen, maar ooit hoop ik als pensionada in Italië te eindigen. Samen met mijn vrouw op een bankje voor ons huis aan een mooi meer, lekker een prosecco erbij. Italië is tevens ook mijn favoriete bestemming. Al staat Amerika hoog op mijn bucketlist. Vooral stedentrips naar San Fransisco en New York. Maar ook Miami, The Keys en Aspen lijken me fantastisch.

 

Welke gadget niet mag ontbreken in het leven van een vader?

Een voetbal. Want in het digitale tijdperk is er niets leuker dan een balletje trappen, ff naar buiten en die energie eruit.

 

Noem een Dad met stijl die je inspireert.

Sunnery James en Pharrell Williams

 

668-fb-5

 

Wat is je ultieme Dad-must-have?

Een iPad. Ik zweer erbij. Filmpje kijken, uitzending gemist of even surfen…

 

Welke stroller gebruik(te) je voor je baby?

Een van de eerste Bugaboo’s. Wat een top uitvinding is dat!

 

Wat is je favoriete restaurant in de wereld en waarom?

I like to keep it simple. Je maakt mij vooral blij met Loetje aan de Amstel of NAPA.

Pizza is mijn favoriete eten. En pasta.

 

Wat is je favoriete familie vakantiebestemmingen?

Toch een camping. En dat kan hier aan de kust zijn of op Sardinië. Zolang we maar samen zijn en de kinderen hun gang kunnen gaan. Wel een kleine camping zodat we ook een beetje overzicht hebben.

 

668-fb-2

 

Wat doe je als je behoefte hebt aan inspiratie?

Vaak ga ik hardlopen. Dan kan ik mijn verstand op nul zetten en dan komt er een hoop nieuwigheid binnen. Ook vind ik het heerlijk om alleen de stad in te gaan en winkels te bekijken. En magazines lezen.

 

Als je uit gaat met je vrienden, in welke club ben je dan te vinden?

Ik ben niet snel in een club te vinden. Ik ga liever samen met familie en vrienden lekker wat eten en dan blijven hangen!

 

Wat is je favoriete drankje?

Corona bier en prosecco.

 

Wat is de beste plek voor een dagje uit met de kinderen in het weekend?

Het liefst gaan we het bos in. Lekker wandelen en kletsen en dan lunchen met een biertje.

 

Hoe ga je om met je gezondheid? Sport je veel?

Ik voel me fit. Ik eet graag gezond en vers en sport veel. Een paar jaar geleden begonnen met bootcampen en het lopen van Obstacle runs en loop graag hard. Tijdens het winterseizoen schaats ik 1x in de week. Paar uurtjes lekker op mijn ijshockeyschaatsen ontspannen.

Als ik reis zoek ik altijd een hotel met gym zodat ik daar ook kan sporten.

 

668-fb-6

 

Welke beauty producten kunnen we op je badkamer plank vinden?

Waar zal ik beginnen… Ik ben ook geen achttien meer. Ik heb een dag en een nachtcrème. Voor mijn baard heb ik olie en in mijn haar gaat pommade. Verder natuurlijk deodorant ed. Uiterlijke verzorging vind ik heel belangrijk!

 

Wat is je favoriete stad in de wereld en waarom?

New York lijkt mij het summum. Al ben ik er niet geweest. Winkels, prachtig park, way of living, een metropole!

 

Staat er nog iets op je bucket-list?

Ik zou heel graag een Donkervoort willen. Deze heb ik lange tijd mogen rijden en moet zeggen dat ik hem erg mis. Dat is pas een vorm van vrijheid.

 

fb9

 

Wat zou je graag nog willen bereiken?

Ik zou graag een langere periode met een camper en mijn gezin rondtrekken door Amerika.

 

Wat is je favoriete gezinsauto en waarom?

Momenteel rij ik een volkswagen Golf stationwagen. Lekker met automaat. Super auto en zou niet zomaar anders willen. Ik rijd veel kilometers dus de stoel en transmissie vind ik belangrijker dan de buitenkant. En veiligheid is ook een vereiste!

 

Waar zien we je over 10 jaar?

Italië, samen met mijn vrouw op een olijven en wijn boerderij zal ik nog niet halen. Daarbij heb ik nog zoveel plezier in mijn werk en zijn mijn kinderen nog in een opgroeiende fase. Ik wil er ook voor hen kunnen zijn.

 

Eventuele tips voor nieuwe vaders?

Don’t make the same mistakes your daddy made…

 

De Dad die ik zou willen voorstellen voor de volgende “Who’s your Dad” is ……

Sunnery James (ooit begonnen bij Jack and jones)

 

668-hairdresser

Leave a Reply

Your email address will not be published.