Logo

The Dads

Interview: ‘Who’s your Dad?’ Jeroen van Koningsbrugge

Jeroen van Koningsbrugge kennen we natuurlijk als acteur, zanger, schrijver, comedian, producer, regisseur en als ambassadeur van Orange Babies, maar Jeroen is ook The Dad van Salomon (11) en Valerie (8). Samen met zijn vrouw Marie-Claire Witlox schreef hij een kinderboek wat onder andere gaat over hun leventje in Amsterdam. Wij hebben hem het hemd van het lijf gevraagd. Lees je mee?

© Joost van Manen

12 juni was het feest want toen verscheen jullie eerste boek, GEFELICITEERD! Hoe is het idee om samen een kinderboek te schrijven ontstaan?

Dank je! We lezen de kinderen veel en vaak voor. Tijdens het lezen ontstond het idee om zelf een boek voor en over onze eigen kinderen te schrijven en zo geschiedde.

Kan je ons in het kort vertellen waar het boek over gaat?

Het boek gaat over Elvis en Jones. Een broer en zusje die in het centrum van Amsterdam wonen. Ze vinden op zolder een heel oud doosje met daarin een speurtocht gemaakt door kinderen die lang geleden in hun huis woonden. Ze besluiten de aanwijzingen te gaan volgen en belanden in een bloedstollend avontuur. 

Samen een boek schrijven lijkt ons bijzonder en wellicht soms lastig. Hoe heb je dit ervaren en zat er een taakverdeling in?

Het was erg leuk om samen te schrijven. Marie-Claire en ik werken heel goed samen en dat ging eigenlijk heel makkelijk. We gaven elkaar het manuscript telkens terug met nieuwe aanvullingen en toevoegingen. Zo is het geheel ontstaan. 

We kennen je als een man met enorme humor. Hebben je kinderen de humor van hun vader of moeder?

Humor relativeert een hoop in het leven. Ik denk dat mijn vrouw en ik allebei goed kunnen relativeren, dat leren de kinderen dus van ons allebei. 

© Roger Neve

Wat vonden de kinderen van het boek? Zagen ze wat vergelijkingen met de karakters in het boek?  

De kinderen vinden het boek fantastisch. Vooral nu het gedrukt en helemaal af  is, lopen ze er allebei de hele dag mee in hun hand. Ze hebben het allebei al minimaal 4 keer gelezen. Het doel om hen zelf meer aan het lezen te krijgen is dus meer dan geslaagd.

We kunnen niet wachten op het tweede boek. Kun je daar al stiekem iets over vertellen? 

Nou, je bent niet de enige. Salomon en Valerie kunnen ook niet wachten en hebben al meerdere ideeën voor ons. Het tweede boek speelt zich af in Malibu waar wij met het gezin 1,5 jaar gewoond hebben. Net zoals het eerste boek is dat ook weer erg herkenbaar voor de kinderen.

Ten slotte, wat is jouw advies voor alle dads?

Niet zo zeer een advies, maar wat ik erg belangrijk vind is dat kinderen de kans krijgen om helemaal zichzelf te zijn.

Je kan het boek bestellen via www.bol.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *