Logo

The Dads

Interview: ‘Who’s your dad?’ Pepijn Lanen

Hij rapt liedjes met De Jeugd van Tegenwoordig, heeft onlangs zijn tweede roman ‘Het Wapen van Sjeng’ gelanceerd, heeft een maandelijkse podcast bij de VPRO en is The Dad van twee kids. We hebben het natuurlijk over Pepijn Lanen a.k.a. Faberyayo. Dit jaar is Pepijn vier jaar getrouwd met Coco en samen hebben zij twee kids Blake Bu en Mei Milène. Blake is fan van Travis Scott en dinosaurussen en Mei is dol op eten en alles wat haar oudere broer in zijn handen heeft.

‘Ineens was er een baby in ons leven’ dit schreef je in jouw column voor het Parool waarin je de geboorte van jullie dochter bekend maakte. Hoe heeft het vaderschap jouw leven veranderd?

Het leven voor dat onze kinderen geboren werden voelt als een herinnering van iemand anders. Dit is het echte leven.

Er was al eens eerder een baby in jullie leven gekomen, want Blake is de oudste. Hoe was het van 1 naar twee kinderen?

Ik hoorde van meerdere mensen dat de overgang erg extreem zou zijn, maar heb dat destijds niet zo ervaren. Als ik er nu zo over nadenk zijn er wel dingen die makkelijker zijn met maar een kind, maar in de praktijk ben ik daar nooit mee bezig. Met Mei erbij zijn we nog meer een gezin geworden in plaats van twee verliefde mensen met een kindje.

Kunnen de kids op hun 18de verjaardag een dagboek verwachten geschreven door hun Dad?

Ik schrijf dagelijks van alles op, ook voor mezelf, maar ik weet niet of ik dat tot dan volhoud *ongemakkelijklachendesmileymeteenzweetdruppelemoji

Ik heb overigens alsnog het idee dat ik constant dingen vergeet te onthouden die ze zeggen of doen.

Je nieuwste boek Het Wapen van Sjeng is net uitgekomen. Hoe ben je tot het idee gekomen om dit te gaan schrijven? En waar gaat het boek over?

Het boek gaat over rijkeluis zoon Chef die op pad gestuurd wordt om De Blauwe Ridder, een terrorist, te gaan vinden terwijl hij zelf ook een beetje de weg kwijt is 
Als ik een boek schrijf ga ik stap voor stap helemaal onder in de wereld die ontstaat en dat maakt het naast een grote taak ook een hele plezierige bezigheid.

Wij kunnen ons helemaal voorstellen dat je ook een te gekke kinderboekenschrijver zou kunnen zijn. Kunnen we dit ooit verwachten?

Zeg ik niet *knipoogemoji

Welke boeken lees jij het liefst voor aan de kinderen?

Wat ze maar willen. Ik vind ‘Oh Wat Mooi is Panama’ heel leuk omdat het zo zoet is en de tekeningen me nostalgisch maken. Maar als mijn kindjes iets heel leuk vinden dan vind ik het vanzelf ook leuk.

Ten slotte, wat is jouw advies voor alle dads?

Niet te veel denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.