Logo

The Dads

Interview: ‘Who’s your dad?’ Willem van Sas a.k.a DaddyHox

Wie een beetje thuis is op Instagram heeft Willem a.k.a. Daddyhox vast weleens voorbij zien komen. Willem is namelijk van de mooie plaatjes en dan vooral met zijn dochters in de hoofdrol. Ook op Youtube heeft hij zijn weg gevonden en heeft hij bijna 18K abonnees. Willem heeft het kunstje niet geleerd van een vreemde, want zijn vrouw Rachel is al jaren bekend als de Huismuts en is ook een ware hit op social media. Samen met Rachel en dochters Rosie en Pip woont Willem in Amsterdam. Wij spraken hier met hem af en vroegen hem het hemd van het lijf.

Na Pip was daar dochter nummer twee Rosie. Red je jezelf een beetje in een huis vol vrouwen?

Nee… haha het is wel heftig soms. Dat het vrouwen zijn maakt denk ik niet zoveel uit, maar vooral weer een baby erbij is best intens. Gelukkig vormen mijn vrouw Rachel en ik een goed team, dus gaat het eigenlijk best soepel allemaal.

Je hebt kortgeleden de papadag bij jezelf geïntroduceerd. Hoe bevalt dit tot nu?

Het gaat steeds beter. Ik vind het belangrijk om dingen niet mooier te maken dan ze zijn. Ik kan dus eerlijk zeggen dat ik het doodeng vond in het begin. Wat als, stel dat en als ze maar niet… Dat dacht ik voordat de dag begon. Nu gaat het eigenlijk best een beetje vanzelf. Met wat uitschieters daargelaten. Ik had overigens niet verwacht dat het zo ontzettend vermoeiend zou zijn.

En waar kunnen we jou met de meiden vinden tijdens een papadag? 

Dat hangt sterk van het weer af, maar vaak waar iets leuks te doen is voor Pip zoals een speeltuin of kinderboerderij. Als ze dan ook nog bier schenken ben ik in de hemel. Iedereen zoet en papa genieten.

Amsterdam is mooiste stad van de wereld. Dit is natuurlijk niet helemaal waar, maar ik kan echt genieten van de stad. Vooral met lekker weer is het een traktatie om over de grachten te banjeren. Verder wonen wij letterlijk naast Artis en zijn allen in het bezit van een jaar abo, dus onze absolute winnaar der hotspots is “owifantjes, zebwaas en visjes” kijken in Artis

Je bent één van de populairste Insta Dads. Merk je dit ook in de het dagelijks leven in de stad? 

Ja Rachel en ik kunnen niet meer over straat, grote zonnebrillen en capuchon truien… haha welnee. We krijgen wel eens een lief compliment of even snel op de foto, maar dit is zelden en vinden we ook helemaal niet erg.

Jullie zijn een stoer Amsterdams gezin. Welke kinderwagen hebben jullie gekozen om jullie soepel door de stad te manoeuvreren?

Wij crossen wat af door de stad en iedere Amsterdammer zal dit beamen: het is serious business. Scheven straten, asfalt, keien, opengebroken stoep en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor mij is het belangrijk dat een city stroller licht en wendbaar is. Een pré is ook dat hij makkelijk klein te maken is omdat wij vaak een terrasje pakken en die zijn niet groot in Amsterdam. De Stokke Beat is awesome op deze vlakken. Licht als een veertje en toch voelt hij safe in je handen.

Even de stad ontvluchten is soms heerlijk. Gaat de Stokke Beat ook mee als jullie met de auto op pad gaan? 

We nemen de stroller bijna overal mee naartoe, dit ook omdat hij zo lekker compact is. Vaak als we de stad uitgaan, is het met de auto en je knalt hem zo achterin.

Rosie is nu 3 maanden. Geniet ze van de reiswieg behorende bij de Stokke Beat? 

We hebben Rosie vaak in de draagzak, maar zijn nu druk bezig met wennen aan in een bedje slapen. De reiswieg van de Beat is ideaal als je onderweg bent en een bedje nodig hebt.

Wat maakt de Stokke Beat de perfecte wagen voor Dads?

Tsja, een dad achter een stroller is sowieso al winnen. Why not look pretty darn awesome while doing it. IK vind het naast fijne prestaties gewoon een classy tof ding.

 © Marinke Davelaar Photography 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *