Kids

10 tips bij borstvoeding

Vandaag is de laatste dag van wereld borstvoeding week. Een week waarin de borstvoedingsmaffia zich laat horen en veel vrouwen de boel eruit gooien om borstvoeding in het openbaar te normaliseren. Ook is het een week om stil te staan bij dit grote wonder, want hoe je het ook went of keert dit is het toch ook? Alle mannen met borstvoeding gevende vrouwen zullen het er mee eens zijn dat zij hiervoor heel veel credits verdient. Als je deze tips in je achterhoofd houdt, komt het allemaal goed.

Tip 1: Stimuleer de boel. En nee dan bedoelen we niet de melkproductie, want dat laten we wel aan een kolf over. Geef jouw vrouw het gevoel dat ze de beste borstvoeding gevende moeder van de wereld is. Dit heeft ze namelijk nodig, want borstvoeding geven gaat niet altijd over rozen. 

Tip 2: Maak geen grapjes. Het is natuurlijk erg verleidelijk om grapjes te maken over borstvoeding, maar laat de melkkoe, wow wat een grote tieten en iets met hangtieten opmerkingen maar achterwegen.  Oh en maak ook geen grapjes over de kolf hoe verleidelijk ook. 

Tip 3: Denk niet dat je het beter weet. Ga je er vooral niet mee bemoeien, want je weet er namelijk niks van en je hebt geen idee. Zo zal zij er in ieder geval over denken, want hallo jij hebt toch geen baby aan je tepel hangen?! 

Tip 4: Geef haar eten, veel eten. Tijdens de zwangerschap is eten voor twee onzin, maar tijdens het geven van borstvoeding mag er best wel wat meer in. Haal dus vooral haar favoriete snacks in huis en prop haar vol met fruit. Oh ten alle tijdens een glas water naast haar is ook belangrijk. 

Tip 5: Zeur niet dat je moe bent. Zij moet er namelijk voor elke voeding uit en doet al het werk. Ook al ben geef je de baby bij elke voeding aan en leg je hem of haar ook weer in bed, laat niet merken dat je hierdoor uitgeput bent.  

Tip 6: Heb je iets nodig schat? Extra voedingskussen? Spuugdoekje? Help haar nou maar gewoon, want het is echt hard werken dat borstvoeding geven.  

Tip 7: Gooi nooit melk weg! Haal het niet in je hoofd om gekolfde melk per ongeluk door de gootsteen te spoelen. Behalve als je ruzie wilt, want dat zul je krijgen als je dit doet.  

Tip 8: Laat haar borsten met rust. Sorry deze zijn nu even voor de baby. Komt wel weer goed, echt waar.  

Tip 9: Ga weg als er fellow borstvoeding gevende moeders zijn. Deze kunnen namelijk uuuuren lang over borstvoeding praten en dit wil je allemaal niet horen.  

Tip 10: Maak je geen zorgen over de borsten. Ja er gebeurt van alles met het lijf van je vrouw en ja sommige veranderingen zijn blijvend, maar hallo ze heeft jouw kind op de wereld gezet en gevoed.  

Succes 😉 

Add a comment
Muriel Grootaers

Muriel Grootaers

Geef een reactie