Kids

Dit moet je weten als je een dochter krijgt

Allereerst… het krijgen van een dochter is fantastisch. Girls love their daddies en jij ben hoe dan ook haar eerste grote liefde. Meisjes zijn vaderskindjes en jij kan hoe dan ook niks fout doen bij haar. Hoewel je misschien stiekem op een jongetje hoopte (en heel hard riep dat het je niet uitmaakt, als het maar gezond is) kunnen we jou vertellen dat het hebben van een dochter te gek is. Toch zijn er een aantal dingen die je moet weten en waar je rekening mee moet houden.

Punt 1: Meisjes hebben lange haren
Nou ja de meeste en het duurt natuurlijk wel even voor het lang is, maar vroeg of laat mag je aan de slag met elastiekjes, haarspeldjes en andere frutsels. Daar horen natuurlijk ook vlechten bij. Dit heb je waarschijnlijk nog nooit gedaan, dus dat wordt oefenen. Laat het invlechten maar aan de moeder over, want dat is niet te doen.

Punt 2: Frozen, Barbie en unicorns
Op enkele uitzonderingen na wordt elk meisje blij van Anna en Elsa, Barbie en andere vrolijke vriendinnen. Je zal er dus aan moeten wennen dat Frozen niet één maar 20 keer afgespeeld gaat worden en dat je struikelt over de poppen en unicorns. Oh en er wordt ook van je verwacht dat je af en toe meespeelt, dus maak je maar op voor een Let it go dansje door de kamer.

Punt 3: Meisjes zijn kattig
Van wat er uit de mond van een klein meisje kan komen, kan je soms stijl achterover slaan. Hoe klein ze ook zijn, ze hebben altijd hun mondje bij zich. Bereid je maar voor op veel wtf momenten en weet dat een peutermeisje die haar zin wilt krijgen er alles aan zal doen om haar dit ook echt te krijgen.

Punt 4: Dansen en zingen. De hele dag.
Haal je tutu maar vast uit de kast, want er komt een moment waarop jij als een ballerina door het huis zal gaan. Dit vinden meisjes namelijk leuk en nog leuker als jij ook meedoet.

Punt 5: Woedeaanval keer 100
Meisjes kunnen boos, heel boos worden en dit vooral lang blijven. Als eenmaal het hek goed van de dam is, kan een driftaanval zomaar een uur duren. Uit laten razen is iets dat helpt. Onder een koude douche zetten ook, maar dat mag niet.

Punt 6: Fashion
De liefde voor mode zit er bij meisjes al vroeg in. Als ze nog geen twee jaar zijn kunnen ze al een lievelingsjurk hebben. Aan jou om leuke looks te stijlen, want alles moet wel een beetje matchen. Lukraak iets uit haar kast trekken is een no go, dus let goed op wat je vrouw doet. En als je er echt niet uitkomt, zorg er dan voor dat zij setjes klaarlegt. Zo voorkom je de opmerking; ‘oh papa heeft je zeker aangekleed vanmorgen’.

Punt 7: Knutselen is leuk
Als meisjespapa zul je jezelf vroeg of laat aan de keukentafel betrappen terwijl je op je allermooist een unicorn kleurplaat inkleurt. Meisjes houden namelijk van creatief bezig zijn en het liefst samen met iemand, jij dus.

Punt 8: Blijf van mijn dochter af
Bij het hebben van een dochter komen heel andere zorgen kijken dan bij een zoon. Vanaf het moment dat je haar voor het eerst in haar armen hebt, komt er een enorm verantwoordelijkheidsgevoel naar boven. Niemand zal jouw kleine meisje pijn doen. Sla vooral niet door in dit beschermen, want dan jaag je haar alleen maar weg. Houdt een oogje in het zeil, maar sla niet door. Yup, makkelijker gezegd dan gedaan.

Punt 9: Like mother like daughter
Dochters zijn vaak een spiegel van haar moeder. Je zult dus al snel trekjes van je vrouw in jouw dochter herkennen. Ook de mindere trekjes en dat kan soms best even wennen zijn; twee eigenwijze vrouwen in huis.

Punt 10: Zoveel liefde
Dochters knuffelen het liefst met papa en vinden jou de allercoolste. Papa, mag ik met jou trouwen later? Ja die vraag komt er. Geniet van deze speciale band en knuffel, dans, knutsel, verkleed en maak ruzie. Ze worden zooo snel groot, dus verspil geen minuut.

Add a comment

Geef een reactie