Kids

Nieuwe avonturen in Freeks wilde wereld

Gelukkig blijven er voor Dr. Freek Vonk nog genoeg landen over om te ontdekken, want vanaf maandag 12 november gaat het achtste seizoen van Freeks wilde wereld van start op NPO ZAPP. Dit keer reist Freek af naar de outback van Australië, de jungle van Suriname, de sneeuw in Noorwegen, en de savanne van Mozambique op zoek naar ontmoetingen met zeldzame dieren.

Freek reist met zijn vaste team van Noorwegen naar Mozambique en van Australië naar Suriname om de mooiste dieren te filmen. Onder extreme omstandigheden trekt hij alles uit de kast om de natuur dichterbij te halen. Vanuit de lucht, dwars door de rimboe maar ook diep onder water, gutsend van het zweet in de woestijn en dik ingepakt tegen de kou in de sneeuw.
Zo bekijkt hij op veilige afstand een groep leeuwen in Mozambique, maar van heel dichtbij de glanzende pootjes van de enorm giftige pijlgifkikker in Suriname. Hij zwemt met de allergrootste vis ter wereld in Australië, eet een groene wevermier, wordt gekust door een wolf in Noorwegen en spot natuurlijk heel veel slangen. Hij verleidt zelfs bange Bassie om er een te aaien.
En terwijl de kraaghagedis zo lijkt weggelopen uit een dino-film, vangt Freek een vis die al leefde in de tijd van de dinosauriërs: de Afrikaanse longvis. Gelukkig deelt Freek ook weer survival-tips. Check je schoenen bijvoorbeeld voor je ze aandoet in de jungle, want voor je het weet zit er een rozeteenvogelspin in.
Van 12 tot en met 14 november is het dus tijd om iedere dag om 18.15 achter de televisie te zitten samen met de kids om Freek zijn wilde en leerzame avonturen te bekijken!
Add a comment

Geef een reactie