Kids

The Dad Tip: Maak je niet druk over borstvoeding

Het is me wat, dat borstvoeden. Al bij het eerste bezoek aan De Verloskundige kregen we naast folders over wat je allemaal niet mag tijdens je zwangerschap, wat je moet doen tijdens een bevalling en waarom je je baby in de eerste maanden beter niet laat vallen ook een folder over borstvoeding en het enorme belang daarvan. Mocht je vrienden hebben die twijfelen over het wel of niet maken van baby’s: laat ze voor de gein even een verloskundigenpraktijk bezoeken en vragen om De Folders. De angst slaat je om het hart. Niks ten nadele van de verloskundigen zelf trouwens, want die zijn superlief en vrolijk en meelevend en gebruiken woorden als ‘fijn’, ‘heerlijk’, ‘lekker’ en dat is altijd prettig in deze kille rotwereld.

Evengoed werden we er bang van, van al die folders, en dan met name van die ene over borstvoeding. We moesten dit, we moesten dat,  dit mocht pertinent niet, dat dan weer wel, tepel kloven, tepelzalf, tepelzus, tepelzo. En toen we er vervolgens nog iets meer over wilden weten, een paar andere meningen zochten, was het hek helemaal van de dam. Er bleken boeken over te zijn geschreven. Heel veel. Blogs, fora, ook dat. Het hele internet staat ramvol woedende vrouwen die elkaar virtueel de tent uit vechten.

“Borstvoeding was goed! Nee, dat was het niet! Flesvoeding was beter! Nee, je bent een trut!  Je begrijpt er niks van! Ga weg! Je zou geen  kind mogen krijgen!”

We kregen het er warm van, van al die ellende,  en we werden een beetje droevig. En angstig. Maar uiteindelijk, toen onze baby er was, viel het reuze mee. Die malle Sammie zocht een tepel,  mijn vrouw had er eentje in de aanbieding en, plop, disco. Dat hielden ze tweeënhalve maand vol. Toen wilde Sammie niet meer en mijn vrouw vond het ook wel mooi geweest. En we leefden nog lang en gelukkig

Deze en meer tips van Marcel Langendijk kun je terugvinden in het opvoedboek voor vaders ‘The Dad’. 

Add a comment

Geef een reactie