Logo

Lifestyle

Doe jezelf een lol, koop een draagzak

Niet om vervelend te doen, maar toen ik mij zo’n anderhalf jaar geleden voorbereidde op mijn aanstormende vaderschap moest ik er niet aan denken. Een draagzak, that is. Ik vond het maar aanstellerig, zo’n zak op je buik met zo’n baby erin. Een beetje: kijk mij eens hip en nonchalant zijn, kijk mij eens heel vaderlijk, stoer en toch breekbaar zijn. Patserig, dat was het, zo’n draagzak. Echt iets voor van die overdreven types, dacht ik.

Dat dacht ik dus verkeerd. 

Een draagzak is briljant. Zeker als je zo’n heel mannelijke koopt. Want die zijn er dus: draagzakken speciaal voor mannen. Dat scheelt een hoop, want niet in zuurstokroze, maar mannelijk donker. Niet met malle vogeltjes of koddige poppetjes, maar gewoon keihard in één kleur. Niet met malle ceintuurtjes of truttige sluitinkjes, maar met stevige banden.

Zodat je je mannelijke zelf kunt blijven, terwijl opa’s en oma’s en de dames in het park je vertederd aankijken met een blik van: wie is toch die mannelijke man, die stoere gast, die man van de wereld met zijn baby in die mannelijke stoere werelds draagzak?

 

Dat ben jij dus. De man die heus meer is dan een wandelend spuugdoekje, die ondanks zijn slaapgebrek heel relaxed door de stad kan lopen met zijn nieuwbakken baby.

Is het echt zo, Marcel? Ja het is echt zo, vader. Ook al omdat je zo’n ding makkelijk aanschiet, omdat-ie oprecht lekker zit, omdat de baby zelf er net zo prettig in hangt als een toerist in zijn hangmat, omdat je niet een hele kinderwagen hoeft mee te zeulen. Dus doe vooral niet zo onnozel als ik deed en bestel er eentje (bijvoorbeeld hier) voordat de baby er is. Scheelt een hoop gedoe.

One thought on “Doe jezelf een lol, koop een draagzak”

  1. Beetje jammer alleen dat de draagzakken van BabyBjörn niet echt lekker zijn voor je kids… Maar verder draagzakken of draagdoek is ideaal… handen vrij voor in de kroeg en thuis denken ze dat je met de kleine aan het wandelen bent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *