5 waterspelletjes met kids

Lifestyle

5 waterspelletjes met kids

De zon weet niet van ophouden en schijnt maar door de komende tijd. Natuurlijk kun je het zwembad of de zee induiken om verkoeling te zoeken met de kids, maar er zijn ook te gekke spelletjes die je gewoon in de tuin of op het grasveldje om de hoek kunt doen. Vandaag zetten wij de leukste spelletjes op een rijtje waar je de komende dagen helemaal mee los kunt gaan.

Flessenvoetbal:

Wat heb je nodig? Lege frisdrank flessen, een voetbal en water.

Verzamel zoveel mogelijk kids en zorg ervoor dat iedereen een fles gevuld met water heeft. Het doel van dit spel is om zo snel mogelijk de flessen van de tegenstanders leeg te krijgen door ze om te schoppen met de bal. Je moet ook je eigen fles verdedigen en ervoor zorgen dat jij overblijft met het meeste water in de fles. Je fles weer snel rechtop zetten mag. Waterspektakel en competitie gegarandeerd.

Het sponzenspel:

Wat heb je nodig: Een emmer water en een grote spons

Laat de kids op de grond gaan liggen met de benen omhoog. Geef het eerste kind een spons tussen zijn of haar voeten en laat hem of haar deze doorgeven naar het volgende kind. Het is best lastig om iets aan te pakken met je voeten, dus een waterspektakel wordt het sowieso.

Glijbaan:

Wat heb je nodig? Een lang zeil, een tuinslang en zeep.

Rol het zeil uit over een grasveld (heuveltje af zorgt voor meer snelheid). Spuit het zeil net (en blijf dit tijdens het glijden doen) beetje groene zeep erop voor extra glibberen en glijden maar.

Waterballon spel

Wat heb je nodig? Waterballonnen, water en twee lege frisdrankflessen.

Knip beide frisdrankflessen doormidden en gebruik de bovenkant als een balloon vanger. Ga tegenover elkaar staan en overgooien maar. Het is de bedoeling dat je gooit en vangt met de fles. Je houdt hierbij de dop van de fles vast voor meer grip. Tip: doe het vooral op een harde ondergrond voor extra waterspektakel.

Sokkenbellenblaas

Wat heb je nodig: Een sok, een lege frisdrank fles, en elastiekje, bellenblaassop en een schaaltje of bakje

Bellenblazen is altijd leuk, maar deze manier is nog leuker. Knip de fles door de midden en gebruik de bovenkant. Die de sok om de open kant en doe er een elastiek omheen om alles op zijn plek te houden. Vul het bakje met bellenblaassop (onder andere te koop bij Action of zelf te maken met afwasmiddel), haal de dop van de fles en blazen maar.

Natuurlijk doen waterpistolen en zwembadjes het ook altijd goed, dus genoeg te doen met dit prachtige weer!

Add a comment
Muriel Grootaers

Muriel Grootaers

Geef een reactie