Alles wat jij moet weten over jouw zwangere vrouw!

Lifestyle

Alles wat jij moet weten over jouw zwangere vrouw!

Daar ga je dan… Je wordt vader en je vrouw wordt moeder. Haar buik wordt steeds dikker en ze zal straks alles geven om jullie kind op de wereld te zetten, maar dat is niet alles. Er gaat namelijk veel, heel veel veranderen de komende maanden. Met een beetje pech zie je niks meer terug van de vrouw waar je kort geleden nog zo graag een kind mee wilde. Je kunt ook geluk hebben, want sommige vrouwen gaan lachend door die 9 maanden zwangerschap heen. Vandaag hebben wij een lijstje opgesteld, zodat jij weet wat jou eventueel te wachten staat en wat je kunt doen.

Misselijkheid: vooral de eerste 3 maanden kun je te maken krijgen met een kotsmisselijke vrouw. Voor in de ochtend, lees; ochtendmisselijkheid. Zorg dat er ’s ochtends een beschuitje of iets anders lichtverteerbaars klaar staat voor haar. Het is belangrijk dat ze na het opstaan wat binnenkrijgt. Zorg sowieso dat ze blijft eten.

Mood swinges: Jeeeeh we krijgen een baby, neeeee ik wil dit niet. Wen er maar aan, want de hormonen kunnen een enorme draak van jouw vrouw maken. Dit kan de hele zwangerschap duren en daarna. 9 maanden op, 9 maanden af zeggen ze ook wel. Beheers je en maak haar vooral niet boos. Dan is namelijk pas echt het hek van de dam.

Help ik word dik: Ja schat onze baby groeit in je buik en je bent prachtig. Je kunt het wel 100 keer zeggen, maar toch komt dit niet aan. Blijf het toch maar wel gewoon zeggen, vooral dat ze prachtig is.

Aaaah toe: Zwangere vrouwen kunnen goed misbruik maken van hun positie. Aaaah geef de afstandsbediening even aan, want mijn buik zit in de weg. Waarop jij kan zeggen, maar uiteraard niet doet: ‘Oh en je kon net nog wel je thee pakken, maar ok ik pak m wel weer.’ Voor je het weet ben je alleen maar aan het rennen en vliegen, omdat zij toch echt degene is die zwanger is.

Ik wil NU chocolade: zwangere vrouwen kunnen van het een op het andere moment enorm trek in iets krijgen. Augurken met slagroom is de bekendste. Of het nu in de middag of rond middernacht is, het moet geregeld worden. Aan jou de taak om dit te doen. Neem ook gelijk wat lekkers voor jezelf mee ;-).

Samen zwanger: Zij niet drinken, jij niet drinken. Zij elke avond voor 10uur in bed, dus jij ook. Probeer een compromis te sluiten, want 9 maanden zwanger zijn zonder het daadwerkelijk te zijn, ga je niet overleven.

Nesteldrang: Je hebt je al de hele week verheugd op een heerlijk ontspannen weekendje, maar zaterdagochtend om 7uur staat er opeens een vrouw met nesteldrang naast je bed. We gaan NU de babykamer afmaken en alle kleertjes wassen en een maxi cosie kopen en de keuken poetsen. Hier kom je dus echt niet onderuit en zal je nog lang achtervolgen als je je omkeert en verder slaapt.

Prettige wedstrijd ;-)!

Add a comment

Geef een reactie