Lifestyle

BOEKENTIP: Als Jan het kan...

Gezond leven? Dáár dacht Jan Heemskerk nooit een seconde over na. Jan was meer een man van het grote genieten. Véél genieten. Vaak genieten! Hier een biertje, daar een wijntje, kilootje varken van de barbecue. Toastje kaas, plakje worst, altijd feest of iets te vieren. Sporten, ho maar, veel te vermoeiend en tóch geen tijd. Eigenlijk… een heel gewone Nederlandse man van zekere leeftijd.

Jan dacht nooit aan zijn gewicht tot hij – op uitdrukkelijk verzoek van mevrouw Heemskerk – na lange tijd weer op de weegschaal ging staan. En zich de pleuris schrok… Het ging prima met Jan tot hij als kwieke jonge vijftiger bij een diëtist binnenstapte en vertrok als obese lijder aan overtollig orgaanvet, hoge bloeddruk en zorgelijke lever-, bloedsuiker- en cholesterolwaarden. En dus zowat met één been in een ontijdig graf bleek te staan. Toen was de lol er wel af. In blinde paniek en met frisse tegenzin begon Jan Heemskerk aan een gezondere levensstijl.

In zijn boek neemt hij je mee op zijn hobbelige zoektocht naar het nut en de lol van een leven in balans. Maar wees gerust: van Jan hoeft niets. Zijn boek is geen zendingswerk, maar een opgewekt en verbazend kijkje in de keuken van een worstelende man met de keus: moet je gaan voor een gezond of een leuk leven? Of kan het ook allebei? En hoe doe je dat dan? Tipje van de sluier: Jan is min 23 kilo, fit als een hoentje, drinkt nooit meer een druppel drank en heeft nog altijd vrienden! Wat hij met de rest van zijn – mogelijk nog lange leven – aan moet, staat nog te bezien. Maar hij voelt zich wel een heel stuk beter, scherper en productiever. Dat dan weer wel. En daar heb jij maar ook de kids plezier van! 😉

Als Jan het kan… – Jan Heemskerk €15

Add a comment

Geef een reactie