Lifestyle

Dad Wilfred Genee is JFK's Greatest Man 2018

Dad Wilfred Genee mag zich JFK’s Greatest Man 2018 noemen. Daarmee voegt de populaire VI-presentator zich in het rijtje van voorgangers als o.a. Sergio Herman, Armin van Buuren, Humberto Tan, Frank de Boer, Andre Kuipers, Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw. De prijs werd aan Genee uitgereikt in de Amsterdamse The Harbour Club.

Wilfred Genee werd volgens de redactie van JFK al veel vaker genoemd als potentiele winnaar van JFK’s Greatest Man. Maar dit jaar kon niemand meer om hem heen vanwege de spectaculaire overstap van zijn programma van RTL naar Talpa TV. Daarnaast blijft het programma dat hij presenteert onaflatend populair en werd het de hoogste tijd dat hij daarvoor ook door JFK wordt geëerd. “Daarnaast is Wilfred een van de beste interviewers van ons land, is hij al jaren opgewassen tegen de twee ongeleide projectielen die samen met hem VI presenteren, durft hij zijn eigen weg te kiezen, doet hij geen concessies en is hij superloyaal,” aldus JFK’s hoofdredacteur Willem Baars.

Het kostte de JFK-redactie de nodige moeite om Wilfred Genee ervan te overtuigen dat hij tot JFK’s Greatest Man 2018 zou worden gekroond. Wilfred Genee: “Eerlijk gezegd word ik nogal ongemakkelijk van deze titel als je bedenkt dat ik die voornamelijk verdien door lucht te verplaatsen. En het is vrij aanmatigend om mee te gaan in de motivatie van de jury. Maar het klopt dat ik vanaf mijn twaalfde precies wist wat ik wilde: de beste sportpresentator worden en het liefst de zondagavond presenteren. Daarvoor heb ik niet de gemakkelijkste weg gekozen…”

Foto: Chantalle Laurent

Add a comment
Simone bruin

Simone bruin

Geef een reactie