Dadmobile: Porsche Panamera Turbo Executive

Lifestyle

Dadmobile: Porsche Panamera Turbo Executive

Veel mannen dromen van het bemachtigen van een Porsche 911, touren door het mooie zonnige Italië met een prachtige vrouw die naast je zit… Totdat je kinderen krijgt en dit allemaal wel heel ver weg lijkt… Nu moet je elke keer als je op pad wilt alle gear, kinderwagens, luiertassen etc. mee nemen en waarschijnlijk een grotere, minder sportieve auto gaan rijden.

Porsche heeft daar al een tijdje goed over nagedacht en kwam in 2010 met de eerste Porsche Panamera. Een auto die het 911 gevoel moest weergeven maar dan met die extra ruimte die jij zo hard nodig hebt. Sommige autoliefhebbers vonden dat de auto het Porsche imago zou schade, maar daar heeft Porsche dit jaar het perfecte antwoord op. Dit is namelijk het jaar van de nieuwe Panamera en daar zijn wij heel blij mee. De vernieuwde looks en performance laten zien dat een 5-deurs Porsche wel degelijk mogelijk is. Wij gingen onlangs op pad om de auto te testen op alle fronten die belangrijk zijn voor jou als moderne man en vader.

 

Looks & Interieur

Vergeleken met het vorige / eerste model is de Panamera er een heel stuk op vooruit gegaan. Het design van de auto is er een die er zeker uitspringt op straat in een elegante maar zeker ook robuuste manier. De lijnen zijn smooth en komen een stuk dichter bij het ontwerp dat we allemaal zo mooi vinden, namelijk die van de 911. Een prachtig ontwerp dat heel wat koppen doet draaien.

 

668-Porsche-9

 

668-Porsche-5

 

Het interieur is alles wat je verwacht van een luxe sedan, en meer! Voorin vind je een touchscreen paneel waarmee je alle settings van de auto makkelijk kunt aanpassen. Zoals de stoelverwarming, massage, sfeerverlichting, suspensie en rij-instelling. Afhankelijk van welke uitvoering je kiest en je smaak kun je het interieur prachtig laten afwerken met hout en leer van hoge kwaliteit. Alles voelt stevig aan en het grote stuur geeft je het luxe gevoel dat bij zo’n auto hoort.

 

668-Porsche-6

 

Achterin vindt je twee tablets met de nieuwste generatie Porsche Rear Seat Entertainment, die heel geschikt zijn om de kids mee te vermaken. Ook vind je achterin een touchscreen panel  waarmee de temperatuur, muziek, massage stoelen en alle andere settings mee te bedienen zijn. Ook ideaal voor de business man die veel op pad is en graag door werkt in zijn auto.

 

668-Porsche-7

 

Rijervaring

De vele ruimte betekent zeker niet dat je minder sportief moet rijden. Dit beest schiet namelijk binnen 3.7 seconde naar de 100 en door de verschillen settings kun je de rijstijl naar smaak instellen. De Panamera is een automaat waarmee je heerlijk rustig kunt touren en heel smooth rijdt. Echt ideaal voor als je op pad gaat met de familie. Mocht je even wat sportiever willen rijden kun je ook met flippers schakelen en het toerental op laten lopen, het blijft een Porsche en dat merk je meteen. Bij het starten beginnen de 550pk al te grommen.

 

668-Porsche-rij

 

Wij gingen op pad met de Executive uitvoering, wat betekent dat de auto nog eens 150mm langer is dan de normale uitvoering. Dat betekent dat je in een stad als Amsterdam misschien wel wat moeite gaat hebben met de kleine straatjes en inparkeren. Gelukkig zorgen de cameras rondom de auto voor een panorama view en zie je echt alles wat er om je heen gebeurt. Zo kun je kiezen uit cameras op de achterkant, voorkant en zijkanten om ervoor te zorgen dat je bolide niet gekrast wordt of een stoepje raakt. Allemaal makkelijk te zien op je display.

 

668-Porsche-8

 

Family Man

Voor de echte rich and famous is de Panamera Executive ideaal als auto om in gereden te worden. Je kunt comfortable zitten en goed doorwerken met alle digitale mogelijkheden. Maar voor een family man als jij is de auto ook perfect. De twee stoelen beschikken over ISOfix waar je makkelijk een kinderstoel in zet. Ook achterin vind je de nodige ruimte om kidsgear en / of een kinderwagen in te vervoeren. Een luxe die voor maar weinig kids is weggelegd en met de mega veel beenruimte kunnen ze ook rustig even in slaap vallen. Een van de nadelen is dat je maar twee kids mee kunt nemen, dus als je een groot gezin hebt is deze auto misschien niet voor je weggelegd.

 

668-Porsche-1

 

668-Porsch-3

 

668-Porsche-2

 

De Executive uitvoeringen vallen naast de verlengde wielbasis op door hun exclusieve standaarduitrusting met onder meer een groot panoramisch dak, verwarmde, meervoudig elektrisch instelbare comfortstoelen voor en achter, een oprolbaar zonnescherm achterin en adaptieve luchtvering met elektronisch geregelde demping (Porsche Active Suspension Management/PASM). De Panamera 4S en Panamera Turbo Executive voegen daar onder meer achterasbesturing en soft-close deuren aan toe. Specifiek voor de Panamera Turbo Executive zijn automatische airconditioning met 4 zones en led-koplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS).

 

668-Porsche-10

 

Prijzen overzicht

  • Panamera: € 108.000
  • Panamera 4: € 114.000
  • Panamera 4 Executive: € 125.200
  • Panamera 4 E-Hybrid Executive: € 123.800
  • Panamera 4S Executive: € 154.100
  • Panamera Turbo Executive: € 207.700

 

Kijk voor meer info op www.porsche.nl.

Add a comment
Wouter Derksen

Wouter Derksen

Geef een reactie