Dadmobile: De Tesla Model X P100D met Ludicrous Mode

Lifestyle

Dadmobile: De Tesla Model X P100D met Ludicrous Mode

Onlangs hebben wij een week lang een Tesla Model X als Dadmobile gebruikt en wat was dat een fijne week zeg. Een ideale familie auto voor dagelijks gebruik. Of je nou je hele familie + gear meeneemt of er zelf op uit gaat, met de Model X kan het allemaal.

 

668-Tesla-7

 

De auto is gemaakt om jouw avonturen op de weg zo soepel mogelijk te maken. Het is een beste bak, 2.440 kg, maar daar merk je vrijwel niks van. De rijervaring is heel soepel en door alle sensoren en functies die de SUV heeft krijg je alle info die je nodig hebt direct op je display. Zo kun je via het control-panel het hele klimaat in de auto regelen, je suspensie afstellen, internetten, autopilot instellen zodat de auto je in elk aspect van het rijden ondersteund, alle deuren openen (of sluiten) en direct op Spotify je favoriete nummer opzoeken. Verder kun je de hele auto op jouw manier afstellen zodat jij de optimale rijervaring krijgt.

 

668-Tesla-4

 

Ook wel een leuke bijkomstigheid is dat deze versie van de Model X de snelst accelererende productie SUV ooit is! Binnen 3.1 seconden schiet je naar de 100 km/u, mits je Ludicrous Mode aan hebt. Een ongelooflijk gevoel om dat met een SUV te kunnen doen. Bedenk maar eens dat een Lambo ook zo’n 3 seconden nodig heeft… Daarnaast haalt de auto maximaal 250 km/u en kun je zo’n 500 km rijden met een volle accu. Maar dit ga je alleen halen als je echt heel zuinig rijdt. Door heel Europa staan steeds meer superchargers en laadplekken, dus tegenwoordig hoef je je niet meer druk te maken om stil komen te staan met een elektrische auto. De Model X geeft vanzelf aan wanneer je moet laden en waar het dichtstbijzijnde oplaadpunt is.

 

668-Tesla-9

 

Tijdens het rijden in de Model X kregen we veel vragen over de Falcon Wing-deuren. “Hoe werkt het in een garage?” of “Wat als je niet zoveel ruimte hebt?”, natuurlijk heeft Tesla daar aan gedacht:

“De Falcon Wing-deuren hebben, aan beide zijden, plusminus 30 centimeter ruimte nodig om te openen en sluiten. Dankzij twee scharnierpunten in elk portier kan de Model X bepalen hoe en hoe ver deze opent. Er wordt dus rekening gehouden met obstakels, zoals dicht geparkeerde auto’s of een laag plafond in een garage. Via het scherm kan er gekozen worden tussen twee standen: helemaal geopend of halverwege. Hoewel de sensoren monitoren hoe ver de deuren open kunnen, is dat altijd te overrulen wanneer jij ziet dat er nog voldoende ruimte is om verder te openen.”

 

668-tesla-3

Deze auto-stoel van Cybex installeer je heel makkelijk met behulp van de handige ISOFIX punten.

 

De auto heeft een zee van ruimte voor alle gear die je mee neemt op een familie trip, naar opa & oma of voor een weekendje weg. De stoelen zijn heel makkelijk te verstellen via de main display en mocht het nodig zijn dan kun je zelfs met 7 personen op pad door simpelweg de twee stoelen achterin omhoog te klappen. Uiteraard zijn de stoelen achterin uitgerust met ISOFIX en is het heel simpel om de kinderstoelen goed vast te zetten. Je hoeft eigenlijk alleen maar de Wing deuren open te doen om een lach op het gezicht van je kids te toveren.

 

668-Tesla-1

 

668-Tesla-8

Zelfs de Stokke Trailz past gemakkelijk achterin

 

Hieronder vindt je nog een aantal highlights van de Model X:

  • Falcon Wing-deuren
  • Grootste voorruit die op dit moment wordt geproduceerd
  • Standaard met All-Wheel Drive
  • De snelst accelererende productie SUV ooit: 0-100 km/u in 3,1 seconden in ‘Ludicrous’- mode (P100D)
  • Trekhaak mogelijkheid om tot 2.250 kg te trekken
  • Voorportieren die automatisch kunnen openen en sluiten (met ‘soft close’)
  • Bagageruimte achter én voor
  • Ruimte voor vijf, zes of zeven personen
  • Voorzien van de allernieuwste Autopilot

 

668-Tesla-5

 

Het blijft een grote SUV, ook al voelt dat soms niet zo tijdens het rijden. Daarom is de auto niet de meest gunstige auto in een stad als Amsterdam. Je moet ook echt van elektrisch rijden houden want de auto is 100% elektrisch, even naar Parijs rijden zonder te stoppen zit er dus niet in.

Goedkoop is de Model X ook zeker niet, de versie die wij geprobeerd hebben is te koop vanaf €156.185, – en het instapmodel kost €101.085, -. Maar je krijgt er wel heel wat voor terug. Van alle automatische functies, tot de snelheid en natuurlijk het strakke design. Een ideale familie auto waar je als Dad heel goed mee voor de dag kunt komen.

 

Wil je meer weten over de Tesla Model X bekijk dan hieronder de aflevering van Prêt à Pregnant TV, waar Janine je in detail laat zien hoe de SUV werkt.

Add a comment
Wouter Derksen

Wouter Derksen

Geef een reactie