Docu tip: Holland gaat voor Goud

Lifestyle

Docu tip: Holland gaat voor Goud

Kun jij ook niet wachten tot de Olympische winterspelen van start gaan? In aanloop naar de Olympische Spelen in Pyeongchang, zendt SBS6 vanaf 21 januari de documentaireserie Holland gaat voor Goud uit over het Holland Heineken House. Al 25 jaar komen sporters en bezoekers van de Olympische Spelen hier samen en wordt lief en leed met elkaar gedeeld. In deze driedelige reeks wordt aangetoond hoe een klein land groot is geworden tijdens de viering van het grootste en belangrijkste sportevenement ter wereld.

In Holland gaat voor Goud nemen olympisch kampioenen zoals Pieter van den Hoogenband, Gianni Romme en Marit Bouwmeester de kijker mee met hun olympische herinneringen. De sporters bezoeken samen met mensen die het Holland Heineken House van de grond hebben gekregen zes olympische steden op vijf continenten. Zo krijgt de kijker te zien hoe de groei van het Holland Heineken House parallel liep aan de grootste Nederlandse sportsuccessen van de afgelopen 25 jaar. Elke reis eindigt op de exacte locatie waar het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen was gevestigd. Op die locatie wordt met elke atleet teruggeblikt op de bijzondere sport- en huldigingsmomenten van hen. Ook worden de olympisch kampioenen verrast met beelden van zichzelf, waardoor ze de emoties die ze toen beleefden weer even terughalen.

Holland gaat voor Goud is een serie vol met geschiedenis en emotie. Daarnaast is te zien hoe typisch Nederlandse eigenschappen zoals standvastigheid, ondernemerschap en nuchterheid de gemeenschappelijke deler blijken voor de onstuitbare groei van het Nederlandse sportsucces en het Holland Heineken House.

De eerste aflevering van Holland gaat voor Goud is vanaf 21 januari om 23.00 uur te zien op SBS6.

Holland-Gaat-voor-Goud-The-Mom-Heineken-4

Holland-Gaat-voor-Goud-The-Mom-Heineken-2

Holland-Gaat-voor-Goud-The-Mom-Heineken

Holland-Gaat-voor-Goud-The-Mom-Heineken-5

Add a comment
Muriel Grootaers

Muriel Grootaers

Geef een reactie