Film Tip: Ferdinand, een grote stier met een klein hartje

Lifestyle

Film Tip: Ferdinand, een grote stier met een klein hartje

Wij worden blij van filmavonden met de kids en binnenkort kunnen we weer een nieuwe film op ons must-see lijstje zetten: Ferdinand. De populaire film van de makers van Ice Age en Rio is binnenkort beschikbaar als download, te huur en te koop als DVD.

De animatiefilm FERDINAND vertelt het grappige verhaal van een eigenwijze stier uit Andalusië. Ferdinand wordt geboren op een stierenfokkerij in Spanje waar hij wordt voorbereid op de stierengevechten. Het jonge kalfje ziet dit niet zitten, ontsnapt en vindt zijn thuis op de boerderij van de vrolijke Nina en haar vader. Hier geniet hij van het zorgeloze leven in de wei vol bloemen en groeit hij uit tot een gigantische, blije stier, tot de stierenfokkers hem op een dag vinden. Geïnspireerd op het geliefde kinderboek The Story of Ferdinand van Munro Leaf en Robert Lawson vertelt FERDINAND het sympathieke verhaal van een stier die wil ontsnappen aan zijn lot. De prachtige animaties van het Spaanse landschap maken de film een genot om naar te kijken. Leuk voor zowel jong als oud!

De stem van Ferdinand in de Nederlandse versie van de film is ingesproken door kickboxer Rico Verhoeven. Plien van Bennekom (Zaai, Minoes) leent haar stem aan de geit Lupe, een kalmeringscoach voor agressieve stieren. Ferdinand’s beste vriendin Nina wordt ingesproken door Vlinder Kamerling, de dochter van Antonie Kamerling en Isa Hoes. Paco de hond, de ‘broer’ van Ferdinand, wordt ingesproken door bekende vlogger Rutger ‘Furtjuh’ Vink.

Add a comment
Muriel Grootaers

Muriel Grootaers

Geef een reactie