Logo

Lifestyle

Maak je eigen Glühwein met een Jamie Oliver twist

Bij kerst hoort Glühwein en hoe leuk is het om samen met de fam je eigen Glühwein te maken? Met dit recept van Jamie Oliver geef je een heerlijke twist aan de beroemde Duitse Glühwein.

Schil grote delen van de schil van de clementines, citroen en limoen met een dunschiller. Doe de suiker in een grote pan op matig vuur, voeg de stukjes schil toe en knijp clementine sap.
Voeg de kruidnagels, kaneelstokje, laurier en ongeveer 10 tot 12 roosters nootmuskaat. Halveer het vanillestokje in de lengte en voeg toe aan de pan, roer er dan net genoeg rode wijn in om de suiker te dekken.

Laat dit sudderen tot de suiker volledig in de rode wijn is opgelost, breng het daarna aan de kook. Laat het 4-5 minuten koken tot je een mooie dikke stroop hebt. De reden dat je dit eerst moet doen is om een heerlijke smaakbasis te krijgen voor de uiteindelijke wijn. De siroop base moet heel warm zijn, dus daarom is het belangrijk om deze eerst te maken. Als je dit doet met de twee flessen wijn er al in dan verdamp je alle alcohol en dat willen we natuurlijk niet.

Wanneer de siroop klaar is, draai het vuur laag en voeg je de steranijs en de flessen wijn toe. Verwarm de wijn nog ongeveer 5 minuten. Als het lekker warm is, schep je het in hittebestendige glazen. Cheers!

Ingrediënten Jamie Oliver Gluhwein:

2 clementines
1 citroen
1 limoen
200 g basterdsuiker
6 hele kruidnagels
1 kaneelstokje
3 verse laurierblaadjes
1 hele nootmuskaat, om te raspen
1 vanillestokje
2 steranijs
2 flessen Chianti of andere Italiaanse rode wijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *