Logo

Wheels

MINI presenteert De nieuwe MINI John Cooper Works Clubman en de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman

Het Britse premiummerk MINI presenteert de meest krachtige modellen die het merk in zijn zestigjarige historie ontwikkelde voor gebruik op de openbare weg. De 225 kW/306 pk sterke 4-cilinder turbomotor in de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman en de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman zorgt voor buitengewoon indrukwekkende prestaties. In beide modellen is de bijzonder krachtige motor standaard gekoppeld aan een nieuwe 8-traps Steptronic Sport transmissie en een mechanisch sperdifferentieel op de vooras. Verder beschikken beide over ALL4 vierwielaandrijving, een speciaal ontwikkeld onderstel en extra verstevigingen in carrosserie, motorophanging en onderstel. Dit zorgt ervoor dat de racebeleving van de John Cooper Works modellen naar nog grotere hoogte wordt getild.

De nieuwe versies van de twee sportuitvoeringen zorgen voor een buitengewone prestatiebeleving: de MINI John Cooper Works Clubman – de stationcar van MINI met zijn zes deuren – en de MINI John Cooper Works Countryman – de SUV van MINI en ideale allrounder. De nieuwste generatie van de 4-cilindermotor voor de John Cooper Works modellen met MINI TwinPower Turbo technologie levert maximaal maar liefst 55 kW/75 pk meer. Het maximale koppel is verhoogd met 100 Nm naar 450 Nm en de acceleratietijden zijn eveneens aanzienlijk verbeterd. De nieuwe MINI John Cooper Works Clubman heeft slechts 4,9 seconden nodig om van 0 naar 100 km/h te accelereren, in de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman duurt dit 5,1 seconden – 1,4 en 1,5 seconden sneller dan in de vorige modellen. De souplesse is ook groter dan ooit.

Met het vermogen van de nieuwe motor en de geoptimaliseerde grip behouden de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman en de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman hun plekje in de top van sportmodellen in het compacte segment. En in de MINI modelreeks zijn het twee topatleten. De superieure prestaties gaan vergezeld van een reeks modelspecifieke design- en uitrustingsfeatures die het exclusieve en unieke karakter van deze twee John Cooper Works modellen tot uiting laten komen.

Overzicht van de highlights: de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman en de nieuwe MINI John Cooper Works Countryman.

  • Nieuwe 4-cilindermotor met MINI TwinPower Turbo technologie en een vermogen van 225 kW/306 pk alsmede een koppel van 450 Nm.
  • Vermogenstoename ten opzichte van de vorige modellen: 55 kW/75 pk.
  • Koelingsconcept met knowhow die op het circuit is opgedaan.
  • Nieuw uitlaatsysteem met een opvallend uiterlijk en een partikelfilter om te voldoen aan de Euro 6d-TEMP norm.
  • Standaard MINI ALL4 vierwielaandrijving.
  • Nieuwe 8-traps Steptronic Sport transmissie met geïntegreerd sperdifferentieel voor de voorwielen.
  • Modelspecifiek onderstel en afstelling.
  • Nieuw John Cooper Works sportremsysteem.
  • Extreem stijve carrosseriestructuur, motorophanging en onderstelverbindingen
  • Nieuwe LED-koplampen met Matrix grootlichtfunctie en LED-achterlichten in Union Jack design bij de nieuwe MINI John Cooper Works Clubman.

Meer informatie over MINI John Cooper Works vind je op  www,mini,nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *