Logo

Wheels

Vanaf maart volledig elektrisch rijden met de nieuwe MINI Electric

We winden er geen doekjes om; wij zijn groot MINI fans en waren dan ook heel enthousiast toen we hoorden dat de MINI Electric eraan komt. Elektrisch rijden stond al een tijdje op onze wishlist en met de komst van deze volledig elektrische auto staat niks deze wens meer in de weg. En het duurt nu niet lang meer, want vanaf maart zullen we deze waanzinnige auto op de weg gaan zien.

Met de komst van de MINI Electric is volledig elektrisch rijden nu ook in de unieke stijl van MINI te ervaren (gemiddeld brandstofverbruik: 0,0 l/100 km; gemiddeld stroomverbruik: 18,0 – 15,5 kWh/100 km; gemiddelde CO2-emissie: 0 g/km*). De auto combineert duurzame mobiliteit met het rijplezier, expressieve design en de premium kwaliteit die zo kenmerkend zijn voor MINI. Het eerste volledig elektrische model van het Britse merk biedt het typische pure MINI gevoel en maakt lokaal emissievrij rijden mogelijk.

Een 135 kW (184 pk) sterke elektromotor met directe vermogensafgifte, karakteristieke voorwielaandrijving en een innovatief systeem voor rijdynamiek met wielslipbeperking zorgen voor die typische wendbaarheid van een MINI, beter bekend als go-kart feeling. De modelspecifieke lithium-ion-accu maakt een actieradius tot 232 kilometer* (WLTP) mogelijk. De hoogvoltage-accu is laag in de bodem van de auto geplaatst, waardoor er geen concessies worden gedaan qua bagageruimte in vergelijking met de conventioneel aangedreven MINI 3-deurs.

Met de nieuwe MINI Electric doet het Britse merk opnieuw een vooruitstrevende zet op het gebied van stedelijke mobiliteit. 60 jaar geleden vormde het revolutionaire design van de klassieke Mini de basis voor maximale interieurruimte op een minimale oppervlakte. De MINI werd gelanceerd in 2001 – een moderne herinterpretatie van creatief ruimtegebruik en uniek rijplezier – en vormt om die reden een uniek aanbod in het premiumsegment van compacte auto’s. De nieuwe MINI Electric wordt de eerste volledig elektrisch aangedreven compacte premiumauto en baant het pad voor een duurzame en toch uiterst emotionele rijervaring in de stad. Vanaf maart 2020 is de MINI Electric verkrijgbaar voor een consumentenprijs vanaf €34.900. Zowel privé als zakelijk leasen kan al vanaf € 499,- per maand.** Geïnteresseerden kunnen de MINI Electric alvast reserveren via de online reserveringtool. Na een aanbetaling van € 1.250,- boeken zij hiermee een productieplaats voor de MINI Electric.

De nieuwe MINI Electric: de highlights.

 • Eerste MINI en eerste compacte auto in het premiumsegment die volledig op elektriciteit rijdt.
 • Elektromotor met een vermogen 135 kW (184 pk) en 270 Nm aan koppel.
 • Modelspecifieke lithium-ion-accu biedt een actieradius tot 232 kilometer* (WLTP) – zonder beperkingen aan volume bagageruimte.
 • Kan worden opgeladen aan het stopcontact thuis, via een wallbox of openbaar laadstation, snelladen op gelijkstroom mogelijk tot 50 kW.
 • Driefasen laden: met een maximale laadcapaciteit van 11 kW kan de MINI Electric in tweeënhalf uur tot 80 procent worden opgeladen en in drieënhalf uur tot 100 procent. Tijdens het opladen bij een snellaadstation kan de MINI Electric zelfs met een maximale laadcapaciteit van 50 kW binnen 35 minuten tot 80 procent worden opgeladen.
 • Uitstekende wendbaarheid dankzij directe vermogensafgifte, laag zwaartepunt, voorwielaandrijving en wielslipbeperking dicht bij de regelunit.
 • Acceleratie van nul naar 60 km/uur in 3,9 seconden en van nul naar 100 km/uur in 7,3 seconden.
 • Karakteristiek design van MINI 3-deurs met modelspecifieke accenten.
 • Uniek digitaal instrumentenpaneel en bedieningselementen in het interieur.
 • One-pedal driving is mogelijk, recuperatie kan op twee niveaus worden ingesteld.
 • Standaarduitrusting omvat LED koplampen, automatische airconditioning in twee zones, verwarming met warmtepomptechnologie, bijverwarming, elektrische parkeerrem en Connected Navigation.
 • Marktintroductie in maart 2020.
 • Consumentenprijs vanaf € 34.900.
 • Private Lease-tarief vanaf €499,- op basis van 48 maanden en 10.000 km / jaar.
 • Operational Lease-tarief vanaf €499,- op basis van 48 maanden en 20.000 km / jaar.
 • Te reserveren via de online reserveringstool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.