Logo

Baby & Kids

#Opgetrommeld: Ontdek hoe de broodtrommel van jouw kind zorgt voor schoolmaaltijden in ontwikkelingslanden

Je kunt het je vast nog goed herinneren; die eerste keer dat je je kleintje achterliet op de basisschool. Grote rugtas om, met daarin een goed gevulde broodtrommel voor de lunch. Of misschien moet dit bijzondere moment er voor jou en je kids nog aankomen.

Maar waar het in Nederland heel gewoon is om naar school te gaan en een broodtrommel mee te krijgen, is dit lang niet in alle landen het geval. Daarom zijn Mastercard en het World Food Programme een speciale actie gestart: #opgetrommeld. Onze Janine doet uiteraard mee aan deze mooie actie voor het goede doel.

Deze actie is opgezet om Nederlanders meer bewust te maken van het belang van schoolmaaltijden. Ze trommelen alle ouders in Nederland op om mee te helpen om zo veel mogelijk kinderen in ontwikkelingslanden van schoolmaaltijden te voorzien. Deze schoolmaaltijden zijn namelijk een belangrijke reden voor kinderen om naar school te gaan, in plaats van thuis te blijven en ouders te helpen. En de schoolbanken zijn natuurlijk een belangrijk begin voor een betere toekomst.

Wij vinden dit een heel mooi initiatief. Jij helpt toch ook mee?! Plaats daarom net als Janine tussen 28 oktober en 22 november een foto van de met liefde gevulde broodtrommel voor jouw kind op de Facebook of Instagram feed (niet in stories) mét #opgetrommeld. Voor iedere geposte foto met #opgetrommeld doneert Mastercard 1 week aan schoolmaaltijden voor 1 kind in een ontwikkelingsland aan het World Food Programme. Wat doe jij in de broodtrommel vandaag?

(Je hoeft geen afbeelding met je eigen kindje te posten als je dat niet wilt; slechts een foto van de (gevulde) broodtrommel is voldoende om mee te doen aan deze mooie actie. Zet het meteen in je agenda voor morgenochtend! Je mag trouwens zo vaak mee doen als je wilt.)

Voor meer informatie over deze actie klik je hier: www.mastercard.nl/wfp

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *