Logo

Kids

Remy Bonjasky over zijn kick ass ChampsProgram voor kids


We kennen Remy Bonjasky natuurlijk als topsporter en 3-voudig K-1 kickbokskampioen, maar de man doet nog veel meer. Samen met zijn verloofde Renate runt hij de Bonjasky Academy en hier heeft hij een speciaal programma voor kids: Het Champs Program en de bijbehorende Champs Day. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen hier de fijne kneepjes van het kick boxen leren van de master himself. Wij vroegen hem wat dit programma inhoudt en of zijn eigen kids ook zijn geïnfecteerd met het box virus.

We zijn razend benieuwd naar het Bonjasky Academy Champs Program! Kun je ons kort vertellen wat dit inhoudt en voor wie dit programma is?

Kort gezegd is het Champs program een manier om de jeugd ( jongens en meisjes) die bij de Bonjasky Academy traint te motiveren, te inspireren en discipline bij te brengen voor het kickboksen en in hun verdere leven. Bepaalde aspecten zoals doorzettingsvermogen, respect en plezier zijn onder andere de bouwstenen van het Champs Program.

Het programma werkt als volgt, je komt bij de Bonjasky Academy binnen als jeugd in de beginnersgroep. Na een aantal maanden hard getraind te hebben en je best te hebben gedaan, kun je uitgekozen worden om deel te nemen aan de examendag, genaamd Champs day, deze examendag wordt gedaan door mijzelf.

Nadat je geslaagd bent voor het examen ga je een niveau hoger, dit niveau noemen wij Puma, de Puma’s ontvangen een certificaat en een shirt van hun niveau zodat een ieder in de Bonjasky Academy het niveau van het kind weet. Trots gaan zij verder in dit programma om ook een Tiger, Lion of zelfs een Dragon te worden. De dragon groep is de jeugd wedstrijdgroep van de Bonjasky Academy.

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Dit idee ontstond in 2012 omdat ik tegen knelpunten aan liep wat betreft lengte en niveauverschil, en ik toch wilde dat de jeugd gestructureerd en gemotiveerd kon trainen. Zo kwam ik op het idee om een speciaal programma te implementeren, genaamd Champsprogram.

Zijn Cassius en Dean ook echte boksers of beoefenen ze een andere sport?

Cassius en Dean beoefenen allebei een andere sport waar zij beide gepassioneerd in zijn. Cassius is 15 jaar en is dol op basketbal, Dean is 9 jaar en is groot voetbalfan en voetballer. Daarnaast vinden zij kickboksen ook heel erg leuk en proberen wij dit in de vrije moment ook zeker samen te doen.

Hoe zou je het vinden als Skye in de toekomst de ring in zou willen stappen?

Als Skye ervoor kiest om de weg van haar vader te bewandelen dan zou ik dat ontzettend leuk vinden, maar alleen als ik haar daarin mag begeleiden.

Ten slotte, wat is jouw advies voor alle dads wiens kind graag wilt gaan kickboksen.

Kickboksen is een prettige aanvulling op je motoriek en je stabiliteit. Buiten dat train je bij kickboksen je gehele lichaam. Door deze sport leer je het hele lichaam kennen. Het is een ontzettende leuke sport en het geeft je een brok zelfvertrouwen. Dus ik zou het iedere Dad aanraden om dit met je zoon of dochter te proberen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.