Waarom elke man een horloge moet hebben

Style

Waarom elke man een horloge moet hebben

Dan volgt nu een waargebeurd verhaal.

Ik sprak laatst een vriend. Iemand die ik hoog heb zitten, ondanks dat hij Joop heet.
Hij zei: ‘Ik draag geen horloge meer, Marcel, ik vind het onzin.’
Ik schrok daarvan, vooral omdat ik werkelijk verzot ben op horloges.
Ik zei: ‘Wat een belachelijke uitspraak. Net zo belachelijk als je naam, Joop. Ik vrees dat wij geen vrienden meer kunnen zijn. Tot ziens.’
Joop murmelde nog dat hij het niet zo kwaad had bedoeld, dat hij altijd op zijn telefoon keek om de tijd te checken en dat hij het daarom had gezegd, maar voor mij was de kous af.
Een vriend die niet van horloges houdt is geen vriend.

Het ding is: horloges zijn niet om te checken hoe laat het is. We leven in de 21e eeuw, meneer, je hebt geen horloge meer nodig om te zien hoe laat het is.

Horloges zijn de kers op de taart, de pesto bij de pasta, de champagne bij de oester, de strik om het met goudpapier ingepakte cadeau. Horloges maken de man.
Horloges zorgen ervoor dat je perfect uitgebalanceerde outfit nóg uitgebalanceerder is.

Horloges zorgen ervoor dat mensen continu aan je vragen hoe laat het is, ook al hebben ze drie telefoons in hun hand, zitten ze achter hun laptop en zien ze uit hun raam de Big Ben. Omdat ze van dichtbij willen zien wat voor horloge je draagt, willen weten waarom je het draagt, hoe het eruit ziet, hoe het gemaakt is, wie het gemaakt heeft, waar het vandaan komt, waarom je voor een leren bandje hebt gekozen of juist voor een metalen. Alles willen ze van je weten.

Horloges zijn een onderwerp van gesprek, ze zijn een statement, ze maken mannen van jongens.

Dáárom draag ik een horloge.
Dáárom, beste Joop, draag ik DIT horloge.

 

 

Beeld: Selwyn Senatori

Add a comment

Geef een reactie