Zo wordt een Bugatti Chiron in elkaar gezet

Tech

Zo wordt een Bugatti Chiron in elkaar gezet

The Molsheim Dream Factory, is een plek die veel autoliefhebbers graag een keer gezien willen hebben. Hier wordt namelijk een van de meest zeldzame (en dure) auto’s ter wereld gemaakt, de Bugatti Chiron. Bugatti geeft ons een kijkje in het productie process van deze super car.

 

Bugatti-9

 

Molsheim is een plaatstje in Frankrijk waar je het hoofdkantoor, in de vorm van het logo, van het Franse automerk vindt. Het “Atelier”, zoals de fabriek ook wel genoemd wordt heeft meer dan 1.000 m2 aan werk oppervlakte die speciaal zijn aangepast voor de productie van de Chiron. Alles is hier zo strak en schoon dat je er bijna niet zou durven lopen, laat staan dat 1 auto meer dan €2 miljoen kost.

 

Bugatti-4

 

Als klant kun je kiezen uit 23 kleuren voor de buitenkant, 31 kleuren voor het interieur. Onder andere 30 verschillende kleuren voor het stikwerk, 18 voor de vloerbekleding en 11 kleuren voor je gordels. Als dat gelukt is en de auto helemaal opmaat is gemaakt voor jou begint het process pas echt.

 

Bugatti-8

 

De auto wordt bijna helemaal met de hand in elkaar gezet en tot de max getest met de meest geavanceerde technologie. Gemiddeld duurt het 6 maanden voordat een Chiron helemaal af is en bij de klant geleverd kan worden. 20 monteurs zorgen ervoor dat alle 1.800 onderdelen perfect in elkaar worden gezet.

 

Bugatti-7

 

Uiteindelijk wordt de auto getest door er 300 km mee te rijden door het Vosges gebergte, waarna de auto op het vliegveld in Colmar snelheden bereikt van meer dan 250 km/h. Als alles helemaal perfect is rijdt de auto rustig terug om af te koelen en worden er verse banden opgezet voor de eigenaar. Met zijn 1.500 pk en een topsnelheid van 420 km/h is de Bugatti Chiron een van de snelste autos voor de openbare weg.

 

Bugatti-6

 

Kijk op www.bugatti.com voor een gedetailleerde uitleg over het process en bekijk de rest van de foto’s hieronder.

 

Bugatti-1

 

Bugatti-2

 

Bugatti-5

 

Bugatti-3

 

Photo credit: Bugatti

Add a comment
Wouter Derksen

Wouter Derksen

Geef een reactie