Interview: ‘Who’s your Dad?’ Eldin Fetahovic

The Dads

Interview: ‘Who’s your Dad?’ Eldin Fetahovic

Vandaag praten we met cool dad Eldin Fetahovic, 31 jaar en al 7 jaar gelukkig met Saskia. Samen hebben zij twee zoons, Keyan (2 jaar) en Danyal (5 maanden). Eldin is creatief directeur en mede-eigenaar van Boomerang Agency. Zij maken social content en tv-commercials voor veel grote merken als Heineken, Samsung en Heinz.

Wat is het eerste wat je deed toen je ontdekte dat je vader werd? En wie was de eerste die je belde?

Vanwege de BRCA-1 gen mutatie van Saskia hebben wij gekozen om via gen-selectie en IVF ouders te willen worden. Door deze gen-selectie zorg je ervoor dat deze mutatie niet overgedragen wordt aan je kinderen. Gelukkig was het bij de eerste embryo terugplaatsing meteen raak. En was ik door het dolle heen, aangezien het hele traject bij elkaar 18 maanden heeft geduurd. We belden als eerste onze ouders. Die natuurlijk ook al het hele traject betrokken waren.

Kun je ons iets vertellen over hoe je omgaat met ouderschap? Zijn er specifieke normen en waarden? Wat wil je je kinderen graag meegeven?

Ik zou alle clichés die je als ouders aan je kinderen wilt meegeven kunnen noemen. Maar het aller belangrijkste is dat ik mijn kinderen een warm thuis wil bieden, waar ze zich veilig voelen om alles te kunnen vertellen, altijd eerlijk zullen zijn en zichzelf kunnen zijn. Waar ze mij en mijn partner respecteren en daardoor ons nooit zouden willen kwetsen. Als je al deze dingen kan creëren dan weet je dat je ook op een latere leeftijd beste vrienden kunt zijn en niet alleen een ouder. Waardoor je altijd leuke dingen met elkaar kunt blijven doen.

Hoe heeft het vader worden je leven veranderd?

Het heeft mijn leven alleen maar verrijkt! Het heeft me doen inzien dat veel werken niet het allerbelangrijkste is, maar de tijd met mijn gezin. Daarom is mijn doel om over een paar jaar meer thuis te zijn.En juist meer tijd voor mijn gezin te hebben, dan voor mijn werk.

Kun je je persoonlijke stijl omschrijven? Wat zijn je favoriete merken? En als je maar 6 items uit je garderobe mag meenemen welke zouden dat zijn?

Met een vrouw die Stylist is, kan het niet anders dat ik het leuk vindt om bezig te zijn met mode. Al heb ik niet heel veel tijd om te shoppen, vindt zij gelukkig wel de tijd om ook mijn garderobe up to date te houden. Merken waar ik gek van ben zijn Yeezy, Kenzo, Levi’s, Tommy. Maar ik heb lang niet alleen maar grote merken in mijn kast hangen hoor, want ik vind het super fijn om op Asos te shoppen. Daar koop ik vaak mijn skinny jeans en long sleeve shirts.

Lukt het om werk en vader zijn te combineren?

Door mijn eigen bedrijf en de tijd die ik daaraan kwijt ben, staan vooral de ochtenden en het weekend bij mij helemaal in het teken van de kids. Doordeweeks ben ik ’s avonds vaak te laat om de kids naar bed te brengen. Gelukkig ben ik onlangs verhuisd van Ede naar Alphen aan den Rijn. Wat een stuk scheelt in reistijd naar mijn bedrijf in Amsterdam-Noord. Zo hoop ik dat ik er doordeweeks ook wat vaker voor mijn gezin kan zijn. En natuurlijk zou ik het liefst elke dag met mijn vrouw en jongens samen willen eten, maar helaas in de praktijk blijkt dit niet haalbaar.

Hangt er iets in de kledingkast van je partner waar je echt een hekel aan hebt?

Nee

Wat is je favoriete reisbestemming? En als je de mogelijkheid had overal in de wereld naartoe te verhuizen, waar zou je dan naar toe gaan?

De westkust van Amerika is absoluut mijn favo reisbestemming. Ik ben hier met mijn vrienden op vakantie geweest en ik kan niet wachten om hier ook met mijn gezin naartoe te gaan. Omwille van de reisduur kiezen we nu vaak voor korte vluchten en zonnige vakanties dichterbij zoals bijvoorbeeld Mallorca, Ibiza, Dubai. Elk jaar bezoeken Saskia en ik onze favo stad Parijs om even lekker de tijd voor elkaar te hebben. We zijn ook al eens in New York geweest en daar willen we ook zeker met onze kids nog eens naartoe.

Welke gadget niet mag ontbreken in het leven van een vader?

Mijn iPhone. Met de hoeveelheid werk wat ik heb is het fantastisch dat mijn vrouw mij middels foto’s en filmpjes meeneemt in de dagelijkse opvoeding van onze kinderen.  Daarnaast hebben we regelmatig videogesprekken, waardoor ik vaak met de kids kan kletsen en gek kan doen op afstand en een kus kan geven voor het slapen gaan. Verder wat niet echt een gadget is, maar meer een must-have voor vaders is de draagzak. Ik heb hier al onwijs van genoten bij Keyan en straks als Danyal iets ouder is, neem ik hem ook graag mee in de draagzak.

Noem een Dad met stijl die je inspireert.

Een van mijn beste vrienden is Jan Kooijman. We sparren vaak samen over het zijn van een  vader en hoe we dit het beste kunnen combineren met onze drukke levens. En ik vind dat hij dat super goed doet.

Welke stroller gebruik je voor jullie jongste zoon?

De Joolz Day in de kleuren grijs met cognac. Een hele fijne stoere wagen die ook bij mij als vader past.

Wat is je favoriete restaurant in de wereld en waarom?

Ik ben gek op Italiaans, Mexicaans en Japans eten. Er zijn veel restaurants waar ik lekker heb gegeten. Waar ik iedereen naartoe zou sturen als je in Amsterdam bent zijn Geisha, De Japanner, Okura en Impero Romano.

Als je uit gaat met je vrienden, in welke club ben je dan te vinden?

Supperclub, Chicago Social, Chin Chin

Wat is je favoriete drankje?

Bier drink ik niet, nooit geleerd te drinken. Doe mij maar Grey Goose Wodka. Of een heerlijke Ice Tea.

Wat is de beste plek voor een dagje uit met de kinderen in het weekend?

Wij hebben een abonnement op Blijdop, dus daar gaan we graag in de weekenden naartoe. Zo kunnen we bijvoorbeeld een ochtendje even naar Ollie de olifant en kunnen we voor het middagslaapje weer thuis zijn. We gaan ook graag naar de kust (Scheveningen of Noordwijk). En ik ga vaak met Keyan en straks natuurlijk ook met Danyal naar een vliegtuigspot bij Schiphol omdat de kleine helemaal gek is op vliegtuigen.

Hoe ga je om met je gezondheid? Sport je veel?

Het sporten schiet er helaas een beetje bij in. Mijn voornemen voor 2018 is, dat ik voor de zomer weer helemaal fit ben. Ik heb dan ook een abonnement op de sportschool waar ik graag krachttraining doe.

Welke beauty producten kunnen we op je badkamer plank vinden?

Deodorant van Biotherm, Gezichtsreiniging en dagcrème van Biotherm men. En mijn favo parfum is Yves Saint Laurent Homme en Intense voor de avond.

Wat staat er op je bucket-list?

El Classico bijwonen. Op vakantie naar Japan. Een speelfilm maken.

Wat is voor jou de ultieme gezinsauto en waarom?

Ik rijd nu een Mitsubishi Outlander. Dit is een hele fijne gezinsauto waar heel veel in past. Wanneer ik binnenkort weer een nieuwe auto mag uitkiezen, ga ik zeker weer voor een SUV.

Waar zien we je over 10 jaar?

Over 10 jaar maak ik naast commercials ook films, heb ik veel meer tijd voor mijn gezin en is mijn vriendin inmiddels mijn vrouw geworden.

Eventuele tips voor nieuwe vaders?

Super cliché maar de tijd vliegt echt. Zorg dat je de tijd goed indeelt en besteedt aan je kinderen anders mis je echt heel veel.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Aangeschoten Wild van Marco van Houwelingen.

De Dad die ik zou willen voorstellen voor de volgende Who’s your Dad?is ……

Schrijver, vriend en collega Marco van Houwelingen.

Add a comment

Geef een reactie