The Dads

Interview: ´Who´s your dad?´ Frank van den Nouwland

Meet dad Frank van den Nouwland. Ongetwijfeld de Dad met de allermooiste schoenencollectie thuis want hij is samen met zijn vrouw Rinkse eigenaar van de bekende luxury schoenenzaak Paul Warmer. Paul Warmer is inmiddels uitgegroeid tot drie winkels en een webshop en de vierde winkel staat al te popelen om open te gaan. Voor de winkels gaat Frank regelmatig met zijn Rinske op pad naar de Parijs en Milaan en zitten ze dus op de bank bij de hipste modehuizen; Balenciaga, Givenchy en Maison Margiela just to name a few. Frank is ook vader van dochter Chloë en Chloë is nu 5 jaar en haar grootste geluk is gezellige dingen doen met papa en mama tegelijk. Vandaag voelen we Frank aan de ´schoen´ over onder andere vaderschap, carrière, persoonlijke stijl en favo reisbestemmingen.

Een korte introductie over jezelf. Hoeveel kinderen? Namen? Getrouwd? Werk? Etc.

Mijn naam is Frank van den Nouwland trotse vader van onze nu 5 jarige dochter Chloë. Ik ben samen met mijn vrouw Rinske eigenaar van het bedrijf Paul Warmer we hebben drie winkels en een webshop en gaan een vierde winkel openen dit jaar.

Wat is het eerste wat je deed toen je ontdekte dat je vader werd? En wie was de eerste die je belde?

Toen Rinske me vertelde dat ze zwanger was was het eerst een soort ongeloof en daarna ging het hele plaatje door me heen. Het kon niet beter en was ook precies op het juiste moment in ons leven we hebben het met kerst aan onze ouders verteld, die waren heuglijk verrast, hadden het ook niet meer verwacht van ons.

Kun je ons iets vertellen over hoe je omgaat met ouderschap? Zijn er specifieke normen en waarden? Wat wil je Chloë graag meegeven?

Wij willen Chloë zo goed mogelijk opvoeden volgens de normen en waarden die we zelf ook hebben meegekregen van onze ouders. Maar we laten haar natuurlijk wel echt daarbuiten haarzelf zijn/ ontplooien.

Hoe heeft het vader worden je leven veranderd?

Het vader leven maakt je meer bewust van het echte leven, je bent met andere dingen bezig dan voorheen, vind het huis ook gezelliger nu we zijn vaker thuis! Chloë heeft me ook meer bewust gemaakt van mijn eigen karakter wat ik vaak bij haar zie.

Kun je je persoonlijke stijl omschrijven? Wat zijn je favoriete merken? En als je maar 6 items uit je garderobe mag meenemen welke zouden dat zijn? 

Qua kledingstijl hou ik ervan om te variëren, ik blijf niet in 1 look hangen, ik kan ook niet tegen de opmerking ‘dat ben ik niet’. Ik vind dat je altijd open kunt staan voor iets nieuws. Wat mij persoonlijk betreft moet de look natuurlijk wel kloppen.

Wat is het geheim om werk en vader zijn succesvol te combineren?

Ik weet niet of dat echt een geheim of een truc is, ik doe mijn ding op de zaak en natuurlijk vind ik het heerlijk om weer naar huis te gaan om die kleine te knuffelen.

Hoe zijn de rollen verdeeld tussen jou en je partner?

In principe betekenen we voor het bedrijf evenveel, maar natuurlijk moet Chloë ook naar school en sport etc. Deze dingen neemt Rinske voor haar rekening. Inkopen voor de zaak doen we samen, we gaan veel naar Parijs en Milaan dan slaapt Chloë bij Oma.

Hangt er iets in de kledingkast van Rinske waar je echt een hekel aan hebt?

Haha ja ze heeft laatst een gele korte winterjas gekregen deze snap ik nog steeds niet en geloof me ik volg de mode. Dat weet ze ook.

Wat is je favoriete reisbestemming met kids?

Ik zou Chloë graag leren skiën dat gaan we volgend jaar doen. In de zomer gaan we graag naar Ibiza of Zuid Frankrijk. Wat Chloë betreft maakt het echt niet uit als er maar een zwembad is, locatie maakt niet uit haha.

Welke gadget niet mag ontbreken in het leven van een vader?

Auto en telefoon.

Wat is je favoriete restaurant?

Ik houd van lekker eten, één van mijn favo plekjes is Nobu in Milaan en Loulou in Parijs, in Amsterdam vind ik Mr Porter erg leuk.

Waar neem je Rinske mee uit voor date night?

Meestal maakt Rins die keuze, zij gaat over de agenda :).

Wat is de beste plek voor een dagje uit met Chloë?

Ze vindt het heerlijk in de Efteling, maar welk kind niet. Chloë wil gewoon samen zijn met papa en mama gelijk, dat is haar grootste geluk.

Heb jij de nieuwe collectie van Paul Warmer al gezien? Go check it out: www.paulwarmer.com

 

Add a comment

Geef een reactie