Interview : “Who’s your dad?” Jeffrey Janssen

The Dads

Interview : “Who’s your dad?” Jeffrey Janssen

Meet Jeffrey Janssen, 43 jaar wonend en werkend in Amsterdam samen met zijn verloofde Iris Poldervaart en hun vierjarige zoon Skyler. Na 25 jaar geleden gestopt te zijn als prof voetballer belande hij het kappersvak. Na werkervaring op te hebben gedaan ‘all over the world’ opende hij in 2014 samen met Iris The Chair, het haar en beauty platform. Sinds 2016 is Jeffrey ook de eigenaar van The Color, een salon waar de focus ligt op haarkleuren. De eerste salon opende haar deuren aan de van Woustraat in Amsterdam en inmiddels zijn er nog 2 salons bijgekomen. Vandaag praten wij met deze creative dad over zijn gezin, stijl en het vaderschap combineren met zijn job.

Who is your dad Jeffrey Janssen The DAD (9)

Wat is het eerste wat je deed toen je ontdekte dat je vader werd? En wie was de eerste die je belde?

Toen ik het hoorde stond ik op het punt om Iris naar de Thalys te brengen, de ging naar Parijs voor Fashion Week. De eerste die ik belde was mijn moeder.

Kun je ons iets vertellen over hoe je omgaat met ouderschap? Zijn er specifieke normen en waarden? Wat wil je je kinderen graag meegeven?

Ik doe er alles aan om zoveel mogelijk thuis te zijn, vooral de eerste 4 jaar vond ik zeer belangrijk om een hechte band te creëren. Eerlijk zijn staat hoog in het vaandel bij mij. Liegen trek ik dan ook echt niet. Wat ik hem graag wil meegeven is dat je alles kunt bereiken wat je wilt en hard werken loont.

Hoe heeft het vader worden je leven veranderd?

Het is een stuk leuker geworden en ik weet nu waarom ik iets doe.

Kun je je persoonlijke stijl omschrijven? Wat zijn je favoriete merken? En als je maar 6 items uit je garderobe mag meenemen welke zouden dat zijn?

Mijn stijl is sophisticated met een knipoog. Ik hou van opvallende sokken en pochetten. Getailleerde jasjes met een mooie skinny jeans of een chino geven mij een zelfverzekerd gevoel. Mijn favorieten merken zijn, Sandro, The Kooples, Won hundred en Paul Smith. Ik zou meenemen een skinnyjeans, blazer,  Wit overhemd, een paar officienecreative schoenen, Turtle neck en een The kooples raincoat.

Who is your dad Jeffrey Janssen The DAD (10)

Lukt het om werk en vader zijn te combineren?

Ja ,dat lukt zeker. Het enige is dat je als ondernemer hele andere werktijden hebt dan de meeste mannen. Wanneer Skyler slaapt dan kom ik vaak weer in actie achter de laptop of heb meetings/calls. Daarentegen zie ik wel mijn zoon opgroeien zonder mijn ambitie over boord te gooien.

Hoe zijn de rollen verdeeld tussen jou en je partner?

Iris werkt ook in het bedrijf fulltime dus ik breng en haal Skyler van school maandag t/m Woensdag en Iris donderdag en vrijdag. Op deze manier zijn we beide bezig met onze carrière en genieten we evenveel van Sky.

Hangt er iets in de kledingkast van je partner waar je echt een hekel aan hebt?

Iris heeft een hele mooie kledingstijl en eerlijk gezegd heb ik nog nooit iets gezien waar ik een hekel aan heb of heb gehad. Wij vragen elkaar ook altijd eerlijk of we het mooi vinden.

Wat is je favoriete reisbestemming? En als je de mogelijkheid had overal in de wereld naartoe te verhuizen, waar zou je dan naar toe gaan?

Ik hou enorm van L.A. en als ik zou mogen kiezen zou ik daar of naar San Diego gaan om te wonen en te werken. Dus wie weet mag het ooit lukken om hier naartoe te gaan. Ik moet wel een doel hebben als ik ergens naartoe ga. Stiekem vind ik Nederland wel heel erg prettig om te wonen en je kind op te voeden.

Who is your dad Jeffrey Janssen The DAD (3)

Welke gadget niet mag ontbreken in het leven van een vader?

Ik zie mijn iphone als een gadget die niet mag ontbreken. Ik doe er alles mee en hij word regelmatig afgepakt door mijn zoon die er allerlei spelletjes en Netflix op heeft staan.

Noem een Dad met stijl die je inspireert.

Dat is absoluut Arno Kantelberg. Het is een vriend van me die altijd perfect gehuld is in stijl. Een intelligente man met een goed gevoel voor humor.

Welke stroller gebruikte je voor je baby?

Iris heeft gekozen voor een bugaboo en toen Skyler peuter was hadden we een YoYo.

Wat is je favoriete restaurant in de wereld en waarom?

Niet in Amsterdam of een andere metropool, maar Nijmegen. Daar zit restaurant MANNA waar ik bijna iedere week kom. Ze hebben een mooie wijnkaart en mijn favoriete gerecht beef Wellington. En waar ik veel waarde aan hecht is een goede service.

Wat is je favoriete familie vakantiebestemmingen?

Dat is by far Frankrijk en het liefst in de omgeving van Bordeaux.

Als je uit gaat met je vrienden, in welke club ben je dan te vinden?

Als ik uit ga, wat niet meer veel gebeurd, dan zitten we graag in de ADAM tower of in een hotel bar zoals de Dylan. Echte clubs dat is lang geleden.

Wat is je favoriete drankje?

Gekoelde Pinot Noir of pastiche met ijs

Wat is de beste plek voor een dagje uit met de kinderen in het weekend?

Ik probeer Skyler zoveel mogelijk mee naar het museum te nemen om hem op speelse wijze naar kunst te laten kijken. Daarna naar het Amsterdamse bos en heerlijk lunchen bij Dauphine.

Hoe ga je om met je gezondheid? Sport je veel?

Ik probeer gezond te eten en in het weekend zondig ik regelmatig met eten en drinken. Ik doe karate en wat fitness.

Who is your dad Jeffrey Janssen The DAD (11)

Welke beauty producten kunnen we op je badkamer plank vinden?

Douchegel van Creed (Vertiver) die ik koop bij Skins, de rest is geurloos zoals deodorant en gezichtscrème.

Wat is je favoriete stad in de wereld en waarom?

Antwerpen is mijn favoriete stad omdat je er zo bent met de auto en ik me er altijd heel fijn voel. Het is verfijnd en het straalt GENIET VAN HET LEVEN uit.

Wat staat er op je bucket-list?

Tokyo Japan!!!

Who is your dad Jeffrey Janssen The DAD (1)

Wat is voor jou de ultieme gezinsauto en waarom?

Een Range Rover. Het is een oersterke auto en geeft een veilig gevoel als je een vierjarige zoon hebt.

Waar zien we je over 10 jaar?

Ik hoop achter het aanrecht waar ik dan sta te koken voor vrienden en familie, iets wat ik heel leuk vind om te doen. Qua werk achter de schermen in ieder geval. Als kapper ben ik veel in beeld geweest en ik wil  nu graag de jonge generatie kappers kansen geven om zichzelf te laten zien.

Eventuele tips voor nieuwe vaders?

Probeer zoveel mogelijk tijd te nemen voor je kind en gezin, maar vergeet vooral jezelf niet. Ik ga minimaal 1 keer per week met vrienden eten of naar een voorstelling. Houd je hoofd helder.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Volledige vergunning van Midas dekkers

De Dad die ik zou willen voorstellen voor de volgende Who’s your Dad?

Arno Kantelberg.

Who is your dad Jeffrey Janssen The DAD (2)

Add a comment
Muriel Grootaers

Muriel Grootaers

Geef een reactie