The Dads

INTERVIEW: "WHO'S YOUR DAD?" Lawrence Kho

Meet Lawrence Kho, trotse vader van James Vincent, partner van Marinke Davelaar en broer van onze eigen Janine (founder van The Dad). Sinds kort woont Lawrence weer met zijn gezin in Nederland na een aantal jaren in New York te hebben gewoond. Vandaag vertelt hij alles over ouderschap, hoe vader worden zijn leven heeft veranderd en een serie tips voor fellow dads!

lawrence-kho-the-dad

Kun je ons een korte introductie geven over jezelf?

Ik ben Lawrence, mijn partner is Marinke, en wij hebben een zoontje genaamd James die in december een is geworden. Wij zijn onlangs naar Nederland terug verhuisd nadat mijn uitzending in Amerika erop zat. Ik heb bijna zeven jaren als expat in New York gezeten.

Wat is het eerste wat je deed toen je ontdekte dat je vader werd? En wie was de eerste die je belde?

Wij waren destijds thuis in ons appartement in Midtown, Manhattan. Als eerste hebben wij onze ouders gebeld.

Kun je ons iets vertellen over hoe je omgaat met ouderschap? Zijn er specifieke normen en waarden? Wat wil je je kinderen graag meegeven?

Ik heb altijd avontuurlijk in het leven gestaan en James maakt daar nu deel van uit. Ik probeer veel te reizen en sta open voor het ontdekken van andere plaatsen en culturen. Dit wil ik ook meegeven aan James, die zijn eerste levensjaar nagenoeg helemaal in de drukke straten van Manhattan heeft ervaren.

lawrence-kho-the-dad-1

Hoe heeft het vader worden je leven veranderd?

Na de komst van James hebben wij ons vrij onbezonnen levensstijltje moeten inrichten naar een – op het eerste oog – volwassen huishouden met slaap, eet en oppas schema’s. Maar verder is ons leven nagenoeg gelijk gebleven, wij laten in ieder geval niks liggen. De reizen, social calls en zelfs feestjes en concerten houden we erin. James is in de buik van Marinke destijds ook mee geweest naar Beyonce, Guns N Roses en verscheidene NYFW shows.

Kun je je persoonlijke stijl omschrijven? Wat zijn je favoriete merken? En als je maar 6 items uit je garderobe mag meenemen welke zouden dat zijn?

Mijn stijl typeer ik als Global New Yorker. Zakelijk draag ik kostuums van Caruso, shirts van Maffeis en schoenen van Santoni. Gedurende al mijn jaren in New York ben ik mijn zakelijke kleding in Europa blijven kopen omdat de pasvorm mij meer bevalt. In privé draag ik graag leren jassen van Zegna Sport gecombineerd met jeans van BLK DNM. Tevens ben ik een fanatiek sneaker verzamelaar. De ontwikkelingen binnen de Amerikaanse sneaker culture hebben mijn garderobe en stijl de laatste jaren sterk beïnvloed.

Lukt het om werk en vader zijn te combineren?

James is een echte aanwinst op ons leven als een gezin. Wij hebben twee ervaren oppas dames die elkaar afwisselen en Marinke neemt veel voor rekening, maar desondanks is het soms nog steeds uitdagend om alle programma’s op elkaar afgestemd te krijgen. Uiteindelijk gaat het altijd goed.

Hoe zijn de rollen verdeeld tussen jou en je partner?

Marinke is freelance fotografe wat het mogelijk maakt onze schema’s op elkaar af te stemmen. Omdat ik veelal met buitenlandse klanten in andere tijdzones werk, kan ik me ook wat permitteren en waar nodig flexibel opstellen. Marinke neemt veruit het meeste voor rekening daar James erg aan haar verknocht is. Maar waar ik kan spring ik altijd bij.

Hangt er iets in de kledingkast van je partner waar je echt een hekel aan hebt?

Nee, Marinke mag dragen wat ze wil en vooral waar ze zich prettig bij voelt. Mijn enige verzoek is dat ze zich niet teveel gaat conformeren aan het standaard Nederlandse straatbeeld, want in vergelijking met hoe vrouwen hun best doen om voor de dag te komen in New York, voert vooral saai ogen en niet al teveel opvallen in Nederland de boventoon.

Wat is je favoriete reisbestemming? En als je de mogelijkheid had overal in de wereld naartoe te verhuizen, waar zou je dan naar toe gaan?

Tot voor kort was mijn favoriete reisbestemming Miami, waar we meestal verbleven in het Fontainebleau. Ik zou niet goed weten waar ik als vervolgstap heen zou willen verhuizen na mijn laatste uitzending. Misschien even geen grote stad, maar een mooi Bounty eiland met hangmatten en veel zon.

lawrence-kho-the-dad-4

Welke gadget niet mag ontbreken in het leven van een vader?

Mijn Iphone, daar zit alles in wat ik nodig heb zowel voor werk als privé. Als hobbyfotograaf schiet ik veel kiekjes (van James) en daarnaast gebruik ik veelvuldig mijn Uber app om van A naar B te komen. Op het scherm kan James ook baby filmpjes kijken.

Noem een Dad met stijl die je inspireert.

Scott Disick heeft een prima stijl en is ook een aardige kerel (wanneer ie niet dronken is). Hij is over de jaren heen van Italiaanse pakken naar sportievere kleding en tracksuits gegaan, iets wat ik ook ambieer. Verder delen we een voorliefde voor de Yeezy Powerphase (Calabasas) sneakers van Kanye.

Welke stroller gebruik(te) je voor je baby?

Wij hadden in New York zowel een Joolz als een Stokke staan en beide horen thuis in het topsegment van strollers, met ieder hun voordelen en nadelen. Adriaan, een Nederlandse Sales Manager die werkt voor Joolz USA, hebben we ontmoet op zijn kantoor in SOHO. Joolz is een voorbeeld van een Nederlandse bedrijf met een mooi product dat goed aan de weg timmert in Noord-Amerika.

Wat is je favoriete restaurant in de wereld en waarom?

Tao Downtown, eten is altijd fantastisch gecombineerd met geweldige muziek/sfeer. De muurkunst binnen het restaurant is van de opkomende Engelse schilder Hush, waar ik groot fan van ben. De (Tao) groep erachter is tevens eigenaar van verscheidene topclubs in New York en Las Vegas en is momenteel een LAVO vestiging aan het openen in Marina Bay Sands in Singapore. De twee eigenaren worden ieder jaar op Harvard Business School uitgenodigd om een business course te geven over hun club/restaurant imperium. Knap staaltje visie, ondernemerschap en uitvoering, welke is uitgegroeid tot een billion dollar business.

lawrence-kho-the-dad-2

Wat is je favoriete familie vakantiebestemmingen?

Op dit moment de Malediven omdat het er zo afgezonderd is. Nu we terug zijn in Nederland zie ik er vooral naar uit om weer Italië, Spanje en Zuid-Frankrijk aan te doen.

Als je uit gaat met je vrienden, in welke club ben je dan te vinden?

In New York was ik altijd te vinden in de Boom Boom Room, waar ik member ben. In Amsterdam heb ik nog geen club kunnen vinden die zich aan New York clubs kunnen meten. Ik probeer Casper, van Jimmy Woo, te overtuigen om zijn club weer terug te verbouwen naar hoe het eruit zag in de begin jaren, want zoals ik het momenteel ervaar is er in Amsterdam niks.

Wat is je favoriete drankje?

Johnny Walker en anders water

Wat is de beste plek voor een dagje uit met de kinderen in het weekend?

In New York was dat Central Park of Washington Sq Park. In Amsterdam proberen we nog iets te vinden waar James zich kan vermaken, maar het weer heeft sinds we terug zijn nog niet mee gezeten.

Hoe ga je om met je gezondheid? Sport je veel?

Ik probeer op te letten op wat ik eet en sport helaas te weinig door tijdgebrek.
Op zich heb ik volgens mij een prima conditie. In 2015 en 2017 heb ik de NY Marathon (ongetraind) gelopen wat tegelijkertijd een wilskracht overwinning en lichamelijke uitputtingsslag was. In 2017 heb ik een goede vriend meegenomen, wat mijn sportprestatie niet ten goede kwam, want de twee nachten ervoor waren we tot laat uit in de stad. Wel heb ik uiteindelijk een betere tijd gelopen dan in 2015.

Welke beauty producten kunnen we op je badkamer plank vinden?

Kiehls Amino Acid Shampoo, ECO Style Olive Oil hair gel, CeraVe lotion, Amara Organics Aloe Vera en fluor vrije tandpasta

Wat is je favoriete stad in de wereld en waarom?

Mijn favoriete stad is en blijft New York. Alle besten van alle industrieën worden erheen gezonden om iedere dag weer voor hun plekje te vechten. Het is uitermate competitief en je wordt er constant geïnspireerd door de ambitie, energie en eindeloze overlevingsdrang van de mensen in de stad. Je kan het zien als een draaideur want het is een komen en gaan van mensen. Daarnaast word je constant geprikkeld door de verscheidenheid van culturen, stijlen en algehele schoonheid van gebouwen en bezienswaardigheden in New York. Voor je gevoel beweegt alles er sneller, verloopt tijd anders en maak je de meest uitzonderlijke dingen mee.

lawrence-kho-the-dad-3

Wat staat er op je bucket-list?

Ik heb momenteel niks op mijn bucket-list staan, het wordt tijd dat ik een nieuwe opstel. Voordat ik naar Noord-Amerika verhuisde wilde ik filmsterren en presidenten ontmoeten, hoog wonen in een wolkenkrabber in hartje Manhattan en feesten op de meest besproken partijen van de mode bladen, met als ultieme wens de Playboy Mansion.
Het is tijd voor een nieuwe lijst!

Wat is voor jou de ultieme gezinsauto en waarom?

Mijn autosmaak is als nieuwe DAD aardig bijgesteld. Ik heb een grote voorliefde voor sportauto’s maar met een gezin worden die al snel onpraktisch. Ik ben momenteel aan het kijken naar de verschillende gezinsmodellen van BMW.

Waar zien we je over 10 jaar?

Ik kijk nooit verder vooruit dan twee jaren. Ik leef vooral in het hier en nu.

Eventuele tips voor nieuwe vaders?

“Don’t eat yellow snow”.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

Ik wou dat ik tijd had om boeken te lezen. Ik probeer wel zoveel mogelijk content op mijn Ipad te zetten zodat ik ergens door kan bladeren tijdens het reizen.

De Dad die ik zou willen voorstellen voor de volgende Who’s your Dad?is ……

Thomas van Haren, de partner van Charlotte Groeneveld ook bekend als de TheFashionguitar, die met hun gezin in New York wonen.

Add a comment

Geef een reactie