The Dads

Interview: "Who's Your Dad?" Niels Houtepen

Deze keer praten wij samen met dad Niels Houtepen. Niels is een corporate/filosofisch illusionist. En is vader van zoontje James, die net 6 weken oud is. Deze zomer zal je Niels zien verschijnen met zijn eigen voorstelling op theater festival De Parade, waarbij hij met eigentijdse illusies en bizarre mind-experimenten het publiek zal doen verwonderen, aan het denken zet en met elkaar verbind.

Wat is het eerste wat je deed toen je ontdekte dat je vader werd?
Dansend met mijn vrouw door het huis… En wie was de eerste die je belde? We hebben het niet gelijk verteld, 13 weken voor onszelf gehouden en daarna op een persoonlijke manier aan onze ouders verteld. Gebeld, 1 van mijn beste vrienden.

Kun je ons iets vertellen over hoe je omgaat met ouderschap? Zijn er specifieke normen en waarden? Wat wil je je kinderen graag meegeven?
Het is allemaal nog heel pril. James is nu 6 weken oud. Joyce en ik zijn redelijk nuchter en zo proberen we ook met de opvoeding om te gaan. Rust, reinheid en regelmaat is iets wat we beide van huis uit mee gekregen hebben als advies dus dat proberen we toe te passen. Maar voor nu veel knuffelen met onze kleine vriend. De 1e 9 maanden kun je een kind niet teveel verwennen heb ik me laten vertellen dus dat pas ik dan ook graag toe.

Hoe heeft het vader worden je leven veranderd?
Ja, het gaf me het besef dat het leven snel gaat. Joyce en ik hebben best een dynamisch leven zowel zakelijk als prive maar sinds James er is verlang ik naar een stukje slowmotion en probeer daar dan ook waar het kan naar te handelen. Echt in het NU genieten van het moment. Verder voelt het nu alsof het nooit anders is geweest, heel gek is dat.

Kun je je persoonlijke stijl omschrijven? Wat zijn je favoriete merken? En als je maar 6 items uit je garderobe mag meenemen welke zouden dat zijn?
Ik begin merken op zich steeds minder belangrijk te vinden maar hoe het draagt en hoe het eruit ziet veel meer. Tijden veranderen ook. Vroeger moest je voor een goed pak naar Oger en tegenwoordig doet Suit Supply er niet meer voor onder. Het wisselt ook… Maar op het moment zijn mijn favorieten: Shirts/overhemden van XACUS, jeans van Don the Fuller, Blauw leren sneakers van Andrea Zori, een truitje van Artu Napoli, een paar All Stars en oja zoiezo gaat mijn trouwpak mee handgemaakt door OGER. Meeste gasten doen dit na de dag misschien ooit nog 1 keer aan, door mijn werk draag ik het nog best vaak en niets in mijn kast zit lekkerder dan dat pak.

Lukt het om werk en vader zijn te combineren?
Ja dat lukt doordat ik alleen probeer dat te doen waar ik energie van krijg. Mijn rol binnen TRIBE company vraagt veel aandacht naast gemiddeld 3 optredens in de week en de voorbereiding die daarbij hoort. Nu zit ik ook midden in een schrijfproces van mijn eigen theatervoorstelling en ga ik deze zomer op De Parade spelen. Zoveel uren maken lukt alleen als dat wat je doet heel leuk is en de mensen met wie je het moet doen ook tof zijn. Die situatie probeer ik steeds opnieuw voor mijzelf te creëren. De tijd die dan overblijft wil ik er zijn voor James. Het is nogmaals allemaal heel pril en qua werk is het veel dus einde van het jaar maak ik de balans op en misschien kom ik dan tot de conclusie dat ik sommige dingen wat bij moet stellen. Veel werkzaamheden rondom events, shows en presentaties kan ik ook vanuit huis organiseren zodat ik ook terwijl ik aan het werk ben dicht bij James kan zijn. We hebben het geluk dat we vanaf dag 1 een hele lieve zorgzame Au-pair hebben die ons ondersteund in de huishouding zodat we ieder vrij moment echt met James bezig kunnen zijn. Joyce is mede-eigenaar en commercieel directeur van Van den Noort BV, een mooi familie bedrijf actief in afvalinzameling en recycling en maakt hele lange dagen en zeker voor haar is het dan fijn dat er altijd iemand voor James is en wanneer ze zelf vrij is haar aandacht volledig op hem kan richten.

Wat is je favoriete reisbestemming?
Lastig. Ik ben gek op reizen en er zijn zoveel toffe plekken om naar toe te gaan. Ik ben dol op skiën en ga daarom graag naar Oostenrijk. Joyce en ik maken graag verre reizen en hebben samen al veel mogen zien. Sinds kort hebben we met de familie een eigen plekje in Zuid Spanje en dat zorgt ervoor dat we daar vaker zullen zijn. Zelf is, en dat zal je niet verrassen, Las Vegas 1 van mijn favoriete bestemmingen. 

En als je de mogelijkheid had overal in de wereld naartoe te verhuizen, waar zou je dan naar toe gaan?
Ik zou willen blijven waar ik ben. Klinkt saai misschien maar ondanks dat er zoveel mooie plekken in de wereld zijn vind ik ons eigen plekje toch echt het mooiste, zeker als het gaat om een plaats waar James kan opgroeien.

Welke gadget niet mag ontbreken in het leven van een vader?
De iBaby app is handig. Met deze babyfoon kan ik waar ik ook ben op mijn iPhone meekijken.  

Noem een Dad met stijl die je inspireert.
Ik heb veel bewondering voor Winston Gerschtanowitz. Sinds we elkaar persoonlijk kennen is dat alleen maar gegroeid. Combineert net als ik het werken voor en achter de schermen in combi met een mooi gezin. Altijd vrolijk en altijd in stijl…

Welke stroller gebruik je voor de kleine?
Een Dubatti, all black.

Wat is je favoriete restaurant in de wereld en waarom?
Moeilijk kiezen… IYO in Milaan is dan denk ik toch mijn favoriet, waanzinnig smaakvolle aziatische keuken en heel sfeervol met bijna geheimzinnige hoekjes om met goed gezelschap aan te schuiven en DaDong in New York, beste pekingduck ever… En mocht je ooit in Brabant zijn dan is By Pascal in Oosterhout een aanrader.

Als je uit gaat met je vrienden, in welke club ben je dan te vinden?
Hakkasan in Las Vegas is een vette plek maar het liefste ben ik gewoon te vinden in een gezellig cafeetje in de binnenstad van Breda, mooiste stad van NL ;-).

Wat is je favoriete drankje?
Black Label Ginger Ale

Wat is de beste plek voor een dagje uit met de kinderen in het weekend?
We hebben de Efteling zowat in onze achtertuin liggen dus daar zal ik in de toekomst met James denk ik best veel te vinden zijn…

Hoe ga je om met je gezondheid? Sport je veel?
Met vlagen. Nu ben ik me voor aan het bereiden op De Parade en mogen er best een paar kilo’s af dus ga ik nu vol aan de bak… Normaal sport ik in ieder geval 2x per week. 

Welke beauty producten kunnen we op je badkamer plank vinden?
Fasewash en dagcreme van Perricone MD, een goede Deo en After-Shave van Hermes en zeker nu met de korte nachtjes een flesje Visine tegen de rode ogen…

Wat staat er op je bucket-list?
Een uitverkochte show in Carre en veel mooie momenten met mijn gezin. 

Wat is voor jou de ultieme gezinsauto en waarom?
De ultieme is wat mij betreft een Range Rover Sport, een mooie grote, stoere gezinsauto… Die kan trouwens ook op de bucketlist.

Waar zien we je over 10 jaar?
In Carre

Eventuele tips voor andere nieuwe vaders?
Geniet van ieder moment… Pas 6 weken onderweg maar het gaat snel.

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?
De Alchemist van Paulo Coelho

Add a comment

Geef een reactie