The Dads

INTERVIEW: 'WHO'S YOUR DAD?' ROY BERKENHAMER

Roy Berkenhamer is papa van zoontje Luca Fox. Die hij samen met zijn knappe vrouw Isabella opvoedt. Roy is eventorganiser en progammeur/marketing bij Bitterzoet. Vandaag vertelt hij ons alles over papa worden en hoe hij dat combineert met zijn werk. Lees je mee?

Wat is het eerste dat je deed toen je ontdekte dat je vader werd?

Dat was totaal ongepland en we waren meteen helemaal hyped. Wie ik als eerste belde? Geen idee meer, haha. We zaten in een te gekke roes.

Hoe ga je om met het ouderschap?

Dit is het meest intense, mooiste en vermoeiendste dat ik ooit heb meegemaakt. Voorbereiden is lastig denk ik, je gaat op een soort automatische piloot.

Hoe heeft het vader worden je leven veranderd?

Het doel in het leven is van een ander level nu. Je leeft voor die kleine en als gezin heb je andere prioriteiten. Werk komt tussendoor.

Lukt het om werk en vader zijn te combineren?

Het moet lukken. Je merkt nu wel hoe ja altijd opgeslokt werd door werk. Combineren was zwaar de eerste maanden, maar komt steeds meer in balans. Goed communiceren met de wifey; inplannen van werkuren en samen tijd besteden.

Welke gadget mag niet ontbreken in het leven van een vader?

Mijn iPhone zodat ik Isa kan bellen of appen als het de spuigaten uitloopt met Luca. What to dooooo?

Welke kinderwagen gebruik je voor jullie zoon?

Bugaboo Fox. Deze mochten wij uitzoeken van Bugaboo en het is een heerlijke wagen.

Tip voor nieuwe vaders?

Er is eigenlijk super weinig info voor vaders. Veel vrienden hebben kinderen, maar mannen praten daar anders over. Wij hebben cursussen gedaan voor tijdens de bevalling en ik het wat dingen gelezen, maar niets kan je voorbereiden op papa worden. Wees er voor je vrouw, het is een lang en intens proces. Het respect voor de vrouw is zoveel groter geworden na deze ervaring.

Wil je meer lezen over Roy? Lees dan de TalkiesMAN H/W issue!

 

Add a comment

Geef een reactie