The Dads

Interview: ‘Who’s Your Dad?’ Thomas Tervoort

Meet Thomas geboren in Den Bosch en tegenwoordig wonend in Bussum. Hij houdt zich bezig met meerdere bedrijven, maar het drukst is hij met het succesvolle Bag in Business waarmee hij de licentie houder is voor Nederland van o.a. Björn Borg, DAY-et en Converse tassen. Verder heeft hij nog bedrijven in China en was hij één van de eerste leveranciers van Alibaba Eu. Samen met zijn vrouw Irmgard (welke hij omschrijft als 1.80, blond intelligent en lieve moeder) heeft hij 3, eigenlijk 4 kids.  Twee zonen Teun (19), Moos (17) en dochter Dirkje (12), zij is een van de tweeling. Siem, haar broertje is overleden tijdens zijn geboorte. Vandaag vragen wij Thomas wat het vaderschap met hem heeft gedaan en vertelt hij onder andere hoe hij zichzelf over 10 jaar ziet.

Whos-Your-Dad-Thomas-Tervoort-The-Dad-3
Wat is het eerste wat je deed toen je ontdekte dat je vader werd? En wie was de eerste die je belde?

Irmgard was vrij snel zwanger en ik denk dat ik moest huilen. Ik belde volgens mij eerst m’n moeder.

Kun je ons iets vertellen over hoe je omgaat met ouderschap? Zijn er specifieke normen en waarden? Wat wil je je kinderen graag meegeven?

Tja, daar kunnen we heel deze site mee vol schrijven, maar moest het kort en bondig houden. Het belangrijkste wat ik onze kids wil meegeven is dat je nooit moet oordelen en respect moet blijven houden naar anderen. Vertrouw op je gevoel en probeer altijd oprecht te zijn. Wees eerlijk, vooral ook naar jezelf.

Daarnaast moet er flink worden gefeest, een beetje kwallen en lachen, humor staat bij ons in het gezin op nr 1.

Whos-Your-Dad-Thomas-Tervoort-The-Dad

Hoe heeft het vader worden je leven veranderd?

Het is soms ook heel vermoeiend om ouder te zijn en ik benijd weleens kinderloze stellen, maar ik denk dat deze mensen sneller oud worden. Dus kinderen houden je jong en kunnen mij veel energie geven. Ook word je vaak gespiegeld doordat kinderen veel op hun ouders lijken, waardoor je je vaak aanpast aan goede of slechte eigenschappen.

Kun je je persoonlijke stijl omschrijven? Wat zijn je favoriete merken?

Ik loop er meestal redelijk sporty klassiek bij, dus niet met shirt en V hals truitje, maar geef veel om mooie kwaliteiten en stoffen. Op dit moment draag ik een donkerblauwe ronde hals trui van het merk Salle Prive ( nieuwe merk van Partrick Munster), een slim gewassen Italiaanse jeans, originele donkerbruine croco riem, en beige loafers met kwastjes.

Favorieten merken zijn; Salle Prive, Woolrich, Zara, Björn Borg, Santoni, Fay, Etro.

Whos-Your-Dad-Thomas-Tervoort-The-Dad-2

Lukt het om werk en vader zijn te combineren?

Jazeker, toen de kids klein waren was ik altijd 1 of soms zelfs 2 dagen per week thuis. In de ochtend werken en in de middag aan de slag!! Nu adviseer ik ze meer en mijn oudste is een eigen sweatlijn gestart naast z’n studie en ik adviseer hem op veel vlakken, heel leuk en vooral als het ook daadwerkelijk werkt..!

Hoe zijn de rollen verdeeld tussen jou en je partner?

Wij verdelen veel, ik kook en doe de honden en Irmgard de was. Kids  voeden we echt samen op en we overleggen veel.

Hangt er iets in de kledingkast van je partner waar je echt een hekel aan hebt?

Ja, van die wijde uitlopende jeans en soms heeft ze die ook in gestreepte uitvoering.. echt zo niks aan..

Wat is je favoriete reisbestemming? En als je de mogelijkheid had overal in de wereld naartoe te verhuizen, waar zou je dan naar toe gaan?

Pfff, we gaan dit jaar naar Vietnam, Azië willen we meer ontdekken. Om te wonen toch graag Noord Italië, dicht bij de Dolomieten, en de zee, en slechts, met een beetje mazzel 8,5 uur rijden naar Amsterdam. Graag wat meer warmte in de winter, en minder regen.

Welke gadget niet mag ontbreken in het leven van een vader?

Mobiel telefoon of Ipad.

Welke stroller gebruikte je voor jullie kids toen zij nog baby waren?

Volgens mij Bugaboo

Wat is je favoriete restaurant in de wereld en waarom?

Gewoon een klein simpel Italiaans of Spaans restaurant met di mama achter het fornuis. Ik vind t gezelschap belangrijker.

Als je uit gaat met je vrienden, in welke club ben je dan te vinden?

Graag café Brandon in Amsterdam, aftoppen in de Bastille of Club NL

Wat is je favoriete drankje?

GT of een biertje

Wat is de beste plek voor een dagje uit met de kinderen in het weekend?

Lekker naar Noorwijk, het strand met de doggies

Hoe ga je om met je gezondheid? Sport je veel?

Eet heel bewust en de laatste paar jaar veel minder vlees. Yoga, veel lopen met honden en vooral proberen niet al te druk maken om kleine dingen en heel veel te genieten, je bent zo oud en versleten. Bewust leven dus!

Sport niet veel, 2x per week joggen, geloof niet dat veel sporten goed voor je is. Zijn wij mensen ook niet voor gemaakt, qua gewrichten en zo.

Whos-Your-Dad-Thomas-Tervoort-The-Dad-5

Welke beauty producten kunnen we op je badkamer plank vinden?

Niet veel, een bio gezicht crème en de rest de usual, deo, wax, parfum

Wat is je favoriete stad in de wereld en waarom?

New York geeft mij heel veel energie en de stad is 24/7 in beweging, mooi er tussen in te zitten. Ook veel nieuwe trends, retail, merken, restaurants etc en een overschot aan vrouwen..;-))

Wat staat er op je bucket-list?

Met mijn moeder en dochter een luchtballon trip maken over Nederland, die 2 kunnen daar echt super veel van genieten!! En dan geniet ik ook uiteraard.

Wat is voor jou de ultieme gezinsauto en waarom?

Audi Q7, je reist met je kinderen businessclass over de weg en komt onvermoeid aan op bestemming.

Waar zien we je over 10 jaar?

Ik hoop ergens naast Leonardo di Caprio of ergens in die richting. Ik zou mensen wel proberen te overtuigen over de onomkeerbare effecten van hebzucht en onverschilligheid en dat we deze aarde beter moeten gaan behandelen, hoe clichématig het ook klinkt. Misschien wel een voorvechter van behoud van grote bossen in de wereld, echt iets blijvends veranderen

Eventuele tips voor nieuwe vaders?

Probeer rustig en in evenwicht te blijven, zowel naar je vrouw, maar vooral naar je kinderen

Wat is het laatste boek dat je gelezen hebt?

De geluksprofessor van Patrick van Hees, echte aanrader, word je blij van.

De Dad die ik zou willen voorstellen voor de volgende Who’s your Dad? is ……

Thomas van Haren, de partner van Charlotte Groeneveld ook bekend als de TheFashionguitar, die met hun gezin in New York wonen.

Whos-Your-Dad-Thomas-Tervoort-The-Dad-4

Add a comment

Geef een reactie