The Dads

Interview: 'Who's Your Dad?' Wichard Slootheer

Wichard Slootheer is een van de leukste dads met stijl in Amsterdam. De 31-jarige Dad heeft samen met zijn vrouw, Claire Slootheer, twee prachtige dochters; Julie (6) en Loulou (2). Samen runnen zij het bekende PR-bureau Iconic Studios en is hij verantwoordelijk voor de sales van Won Hundred.

Wat is het eerste dat je deed toen je ontdekte dat je vader werd?

Ik was vooral erg verbaasd, het zat niet in de planning dat Claire zwanger zou worden. Maar het is het mooiste wat ons ooit is overkomen. Ik kan ook echt niet denken aan hoe het anders zou zijn. Maar in eerste instantie was ik in shock. We hebben in ieder geval niet eerst onze ouders gebeld, die wilden we het persoonlijk vertellen. Wel heb ik gelijk mijn beste vriend Lieor gebeld.

Wat wil je je kinderen graag meegeven?

Wat ik heel belangrijk vind is dat ze delen en vriendelijk zijn naar anderen. Niet pesten, beleefd zijn.  Gelukkig hebben wij ze al kunnen leren dat ze zichzelf voorstellen. Zelfs de jongste geeft nu ook een handje, en zegt haar naam.

Hoe heeft het vader worden jullie leven veranderd?

Ik heb zeker andere prioriteiten gekregen. Als ik nu vrijdagavond thuis op de bank zit, ben ik niet meer bang dat ik dingen in de stad mis. Het is misschien cliché, maar niets is zo belangrijk als de welzijn van je kinderen. Ons gezin staat op één. Mijn relatie met Claire ook, want als het tussen ons niet lekker loopt, heeft dit een slecht effect op de kinderen. Natuurlijk hebben we nog wel een rock ‘n’ roll leven, maar we maken bewustere keuzes. We kunnen niet te vaak weg zijn van onze kids.

Wat zijn je favoriete apps voor kids?

Stipt op één Netflix, haha. Verder Juf Jannie, Juul gebruikt deze app veel. Kinderen kunnen de hele dag achter de tv zitten of op de iPhone. Dit is anders dan toen ik klein was. Maar we maken er het beste van. Juf Jannie is een educatieve app. Verder zijn de spelletjes van Disney echt top.

Jullie leven is vrij rock ‘n’ roll en jullie reizen de wereld rond met jullie kinderen. Wat is jouw gouden tip hierin?

Gewoon doen! Veel ouders hebben moeite om met hun kinderen te gaan vliegen. Maar wij hebben dat vanaf kleins af aan gedaan, dus ze zijn het al redelijk gewend. 

Eventuele tips voor andere vaders?

Zorg dat het thuis lekker zit en spendeer genoeg tijd samen. Zorg dat jij en je vrouw een goede relatie hebben, dit kan zoveel effect hebben op de kids! 

Wil je meer lezen over Wichard Slootheer? Lees dan de Talkies September Issue! 

 

 

Add a comment

Geef een reactie