Logo

The Dads

Tim Douwsma schrijft boek voor kinderen met gescheiden ouders

We moeten er allemaal niet aan denken, maar soms is uit elkaar gaan helaas onvermijdelijk. Dit is echt voor niemand leuk en heeft hoe goed je alles ook regelt en aanpakt een enorme impact op kinderen. Tim Douwsma weet hier alles van. Zijn ouders zijn ook gescheiden en deze ervaring deelt hij nu met kinderen die in hetzelfde schuitje zitten in zijn boek ‘Tim ertussen in’.

Tim is zeven als zijn ouders gaan scheiden. Net als veel andere kinderen vraagt ook hij zich af of het zijn schuld is. Hij is verdrietig dat ze nu nooit meer samen aan tafel zullen zitten en dat hij zijn hond Mitch een paar dagen per week moet missen. Later moet hij wennen aan de nieuwe vriendin van zijn vader en de dates van zijn moeder, en hij krijgt er opeens een nieuw broertje bij.

Het verhaal van kleine Tim wordt afgewisseld met tips van Tim zelf, die alles met andere ogen bekijkt nu hij ouder is. Uiteindelijk is een van de belangrijkste boodschappen in het boek: je bent niet alleen, er zijn meer kinderen die hetzelfde meemaken.

‘Tim ertussenin’ ligt vanaf 18 november in de winkel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *